En fantastisk helg och en fantastisk morgon i mitt enbart fantastiska liv.

Men herregud vad slut jag är. Det är ju törskarom i hela hodet. En av de jobbigaste jobbhelger på länge. Sitter här och försöker dricka en öl, men jag dör i skummet.
Dessa reser till och från jobbet denna helg har varit hela mardrömmen. Folk gapar och skriker på spårvagnar och bussar. Buffas och knuffas och beter sig. Nej, det är ju de inte gör: beter sig. “Bete sig för helvete” har man lust att ställa sig upp och vråla.

I morse när jag var i mitt tröttaste tillstånd brakade det in ett gäng kids på vagnen. Jag brukar gilla att sitta och halvslumra på vagnen på väg till jobbet. Klockan var halv nio på morgonen. Och Söndag. Kidsen gapade och skrek och puttade på varann, bytte säten, sparkade på varann. Enormt stissiga. Med lika enorm energi. Hur fan kan man ha så mycket energi på morgonen? De lade sig över två säten var. Upp med skorna på sätena. Sen låg de där och vrålade till varandra. Sprattlade och sjöng. Hela resan…
När en av dem skulle gå av efter några hållplatser studsade alla upp och började sparka på honom och skrek lite charmigt ut frasen: Jag ska döda dig. Allt var på skoj så såklart, men bara jobbigt… Killen vände i dörrarna och började sparka tillbaks, sen sprang han av vagnen.
“Herreguuuuudars!” tänkte jag när jag klev av för att byta till buss. Ge mig det där paketet med tystnad. Ge mig något lugnande. Ge mig en obebodd ö med bara kokospalmer. Låt mig krypa in i en ugnsvarm apfelstrudel.
Jag tänkte att jag får vila lite på bussen. Helt självklart brötade kidsen in på samma buss och knuffade fram varandra i gången medan de ropade: flytta på dig, flytta på dig…
Allright tänkte jag (jag är av tänkande natur), jag får njuta av en cigg i tystnad innan jag går upp till mitt fantastiska och extremt harmoniska jobb iallafall. Hann ta två bloss, sen kom min brukares sambo ut genom porten och talade om för mig hur jag skulle sköta mitt jobb… Är det okej att jag säger upp mig här och nu innan tredje blosset, tänkte jag. En impuls bara, för den här morgonen är något av de mest fantastiska jag har upplevt, och då har jag nästan bara upplevt fantastiska morgnar i mitt fantastiska liv!!!!

Nåväl, nu är jag en fri man. Skall försöka hålla mig i skägget och inte hälla i mig för många öl ikväll och ringa och väcka mamma inatt…och gråta ut.

Skall vara hundvakt till Lukas Imorgon. Han skulle kunna lära upp de där 80 procenten av mänskligheten som är idioter hur man beter sig ute i verkligheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *