Trivseldag i Johanneberg.

Tvättdag.
Kläder överallt i högar. Balkongmöbler under loftet. Damm överallt. Slipdamm på golv och på fönsterbrädor. Den här lyan är en mess för tillfället. Längtar till den här satans fasadrenoveringen är över, så man kan städa och vädra ut. Få ett slut på detta liv bakom ett porrnät.

Nu är de tillbaka igen. Byggjobbarna. Från sin tropiska resa med svajande höfter och kristallbaljor med kokain. Det rasar puts förbi mina fönster igen. Hemtrevligt av bara fan. Oooh nu körde de ner en borr i tarmen på mig. Måste springa…plums…aaah det är svårt!
Och nu måste jag springa ner i tvättschtugen med första lasset tvätt. Lika bra att ta med sig en termos kaffe om jag skulle stöta på min blivande fru.

Igår var jag troligtvis en av de miljoner svenskar som satt och bytte lösenord. Naturligtvis hade jag ett och samma lösenord till varenda sajt och app.
Nu har jag inte det längre. Körde fabelstuk ihop med matematiska formler. svinmygga/pesthäst/rövapa/grillgnu. Och sen nufferkombinationer i form av: Hur många öl brukar jag dricka när jag inte borde dricka någon öl alls/Hur många barr finns det i en myrstack/Hur många koppar kaffe krävs innan jag blir yr?/osv.
Kommer bli bra. Alltså, kanske inte just de orden. Kan ju inte sitta här och avslöja mina lösen för bövlars.
Troligtvis har jag redan glömt bort varenda lösenord redan nu. Ska nog ha en fusklapp fastlimmad i hårbotten. Just in case.
Dags att gå ner med nästa lass tvätt. Tar med mig termosen igen för säkerhets skull.

Oj, oj, oj. Sicket slit. Hänga tvätt, vika tvätt, sortera strumpa. Men sen kan man gå runt som en liten ren jävel och beskåda världens smuts.
Farsan brukade tvätta sina kläder i badkaret. Det var därför jag väldigt ofta köpte nya mobiler till honom. De plumsade ner i badkaret från bröstfickan. Sängkläderna var för bökiga att tvätta på det viset. Dem slängde han i sopnedkastet när de blev för solkiga, sen åkte han och köpte nya. Han hade aldrig varit nere i sin tvättstuga.

Träffade värden Mats där nere i källaren. Jag påminde honom om bytet av min kyl och frys. Att jag hade mailat honom flera gånger och talat in på hans telesvarare. Detta verkade han inte vilja veta av och sa att jag nog hade mejlat någon Stina. Jag kan väl för bövlars skilja på en man och en kvinna. Kanske det var han som var Stina. Fan vet.
Han erbjöd sig att följa med upp och titta på kylen och frysen. Jag sa “nja” motvilligt med tanke på hur det ser ut här för tillfället. Han tog mitt nja som ett klockrent ja och släpade dessutom med sig en snubbe till. De tittade sig omkring med sorgsen blick sig när de klev in i köket.
Anledningen till att jag vill ha en ny kyl och frys är för att den jag har är från mitten av åttio-talet och jag misstänker att den drar ström som ett svin.
-De gamla skåpen drar mindre än de nya AA-skåpen, sa han då.
Sicket dumdristigt ljug va? Sen dumhetsförklarade han mig och ställde in enligt honom rätt temperatur i frysen.
-Vad står kylskåpet på för temperatur på då? undrade hans lakej.
Att bli dumhetsförklarad två gånger på raken, det blir jag fan inte.
Innan den andra snubben hann svara sa jag att den står på den önskade temperatur som jag ville ha.
-Ah men jag bara…
-Det är ju en trettio år gammal relik, lade jag till.
-Ja, men vi byter inte ut kylskåp så, sa Mastodont-Mats.
-Nähä, på vilket sätt byter ni ut kylskåp då? var jag på väg att fråga, men stämningen började bli irriterad och jag orkade fan inte med.
De fick bråttom ut i hallen för att smita från ytterligare frågor och försvann ner för trappen.
Pajsare och sköjare. Överallt. Var man än vrider skalpen. Värdar utan något värde.

Nej, nu är det dags att hämta sista tvätten. Skiter i att ta med termosen den här gången.
Kaffestunden är över!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *