Jul och julmat och klappar och julöl och nubbe och nu är julen över och vanlig öl osv

Julen är över igen. För 44:e gången i mitt liv. Den bara susar förbi. Speciellt julafton. Som är det trevligaste. När man sätter sig tillsammans och käkar jullunchen. Att umgås med familj…
Julen är över men maten ligger kvar i magen fortfarande. Käkade julmat igår igen. Det känns som den inte hittar ner i tarmarna på oändligheter och när den slutligen gör kan man även släppa väder som skulle funka på melodifestivalen om Carola skulle göra en comeback med “Fångad av en stormvind”. Då kan jag ställa upp som fläkt.

Fick en mikrovågsugn i julklapp. Har inte ägt en mikrovågsugn på över tio år. Tänker att jag nu kan börja laga stora portioner mat som jag sen kan värma i min fina röda mikrovågsugn. Eller så kan jag ständigt leva på färdiga portionsrätter som jag värmer i mikron istället för pizza och hamburgare. Byta dåligt mot något annat dåligt.
Har nog bara ägt en mikrovågsugn i hela mitt liv. Den var helt enormt stor och vägde säkert 25 kg. Tror inte det fanns några direkta effektlägen. Kom ihåg att jag värmde en big mac i den en gång i typ 30 sekunder. Den blev så het och blöt så man fick ha på sig vantar när man skulle äta den.

Fick även en tischa med kakmonstret på av siss. Jag var precis som kakmonstret när jag var liten. Helt hysteriska begär efter kakor. När morsan hade bakat var hon tvungen att gömma dem. Gömställena överlistades alltid. Av mig. Sen när jag hittat kakburken tryckte jag i mig kakor i våld. Märkligt att jag inte blev ett fetto-barn. När morsan sen skulle ha en kaka till kaffet hade nivån i kakburken sjunkit rejält. Då blev det skäll, igen. Och ett nytt gömställe, igen. Som överlistades. Av mig, igen.

Skall träffa Putte ikväll. Vi har inte setts sen i somras. Vi ska dricka öl. Det brukar vi göra.
Har jobbat nio timmar och sovit en timme inatt. Lyckades inte somna. Uppenbarligen. Sprattlade i hela kroppen som om det simmade runt inlagd sill i armar och ben. Tankarna simmade alldeles klara runt i nubbe. Idag kliar det överallt på hela kroppen av trötthet.
Får nog ta det lite lugnt och varligt med ölen ikväll så jag inte blir geniförklarad efter tre klunkar. Det vore ju förargligt. Måttlighet är en dygd som sällan drabbar mig. Gällande nästan allt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *