Ett nytt år alltså?

(null)
Drömde fantastisk när väckarklockan ringde i morse. Att jag hade tjockt svallande hår på skallen igen. Fläcken på hjässan var borta. Nu ska jag skaffa långt metalhår igen tänkte jag där jag stod framför badrumsspegeln och testande körde fingrarna genom hårbotten. Mäktigt asså.
När väckarklockan ringde var jag tunnhårig igen. Får väl kamma bak framhåret över den kala fläcken när jag har blivit 50. Om det finns något hår kvar att kamma över då.

Tisdags-blues, klockan halvsex på kvällen-blues, nytt år-blues. Jag dricker en folköl blandad med en starköl vilket borde resultera i mellanöl. Försöker skriva något vettigt här, men huvudet känns ganska tomt. Vakuumförpackad leda.
Lyssnar genom lite gamla låtar från ett band som finns eller fanns. Konstaterar att jag är en bra sångare. Alltid varit nöjd över min sångröst. Synd att den numera mestadels används till att muttra mellan fyra väggar, var jag än må vara.
Mitt bland alla de där låtarna dyker en inspelad taxiresa hem från krogen upp. Jag roade mig att spela in sådana för några år sen. Hade någon slags galen tanke att jag skulle starta en pod med fylleresor från krogen. I denna ljudupptagning åker jag med en taxichaufför som jag har åkt med förr och är min nemesis.
Direkt när jag hoppar in i bilen säger han: Den här gången skall jag vara tyst.
Under resans gång berättar han att han gillar panflöjt. På detta får han svaret att smaken är som baken. Sen berättar han att han gillar Nordman. Genast får han frågan kastad tillbaka i ansiktet om han gillar Ostman och Bordman också. Sist när det är dags att betala resan lyckas jag lura i honom att de nya 500-sedlarna som är på gång skall prydas av Eddie Meduza. Han är imponerad… Ibland är man ett geni, om än ett lite drygt sådant.
När man hör bilen åka iväg hör man mig vråla:
HEJDÅ DIN JÄVLA PAJAS!!!
Dagens första leende dök upp på läpparna.

Min mor ringde för en stund sen. Nu vet jag att min syster har fått influensa (krya på dig Siss!). Vidare vet jag även att hon använder handskar utan fingrar på gymmet. Sist berättade hon hela handlingen i Ruben Östlunds film som visas på Tv ikväll. Sen frågade hon mig om jag skulle se den… Tack du supermoderna spoiler-mamma!

Avslutningsvis: Fick för en liten stund sen likes på en dejtingsida jag är med på. För min profiltext och mina bilder. Trevligt tänkte jag och försökte gå in på människans profil. Blockad. Spam. Dock var profilbilden kvar. En kvinna som satt topless på en stol och hade kört ner vänsterhand i trosorna.
Det kan vara så här det nya året kommer fortskrida.

Ett nytt år är ju förvisso inte nytt hur länge som helst…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *