Cowboygryta!

Sitter på Tullen i mitt område och dricker några bärs. Försökt jobba på en novell, men jag sitter fast för tillfället. Stucked. Det verkliga djävulskapet med att skriva ibland.
Har även tänkt andra smarta saker som: Hur länge man kan stå på händerna på Himalayas bergstopp och om man kan sticka strumpor av kuddfodral.
Är så plötsligt och oresonligt uttråkad att jag skulle kunna sätta mig på huk och bränna upp mitt navelludd. Och nej, för bövlars jag är inte berusad.

Har även suttit och läst massa recept på nätet. Tänkte att jag skulle laga till något raffigt ikväll som ändå är gott, inte för komplicerat och som inte innehåller 6 dl grädde och 6 dl creme fräsche och som inte toppas med ett halv kilo gratängost. Svårt asså. De flesta recept innehåller så mycket ingredienser så man får nackspärr. Det orkar man ju självklart inte med.

Dock läste jag ett recept på den coolaste maträtten som måste finnas: COWBOYGRYTA!
Den innehåller både kött och sidfläsk och massa annan bråte. Det är kanske ändock inte det viktigaste. Det viktigaste är namnet och när någon frågar:
-Vad ska du göra ikväll?
-Vadå göra? Jag ska hem och laga COWBOYGRYTA för fan!
Så jävla tufft och fulländat!

Att bara få nöjet att säga det med blöta läppar i var och varenda stund gör att jag måste lära mig att laga denna rätt omedelbart. Bulle Bums! Hej Jisu! Ögona böj!

Sen när stöveldoften börjar sätta sig i tapeterna och oset ligger som krutrök i lyan klär jag om. Sätter på mig sporrarna och slänger ut lite hö till åsnorna hänger på mig hölstret och tänder en slickad cigarillo under brättet och drar fram min knallpulverpickadoll och skjuter hål i taket så grannarna ringer till snuten, securitas och störningsjouren på samma gång.

-Buffalo Bill,The Kid, Jesse ge fan i whiskypruttarna och jamarna nu och kom och cowboysa ner er i grytan, vrålar jag. Sen drar vi ut på stan och skjuter sönder varenda gatlampa till stan badar i mörker och spränger varenda bankomat!

-JIIIIIIIIIIIHAAAAAAAAAAA!!!!!!

Nu MÅSTE jag gå och köpa ingredienser!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *