x4 restaurang.

Har precis käkat lunch med Ed. På samma ställe som vi brukar gå till. Det är något tryggt med att gå till de där ställena där personalen känner till ens vanor. När vi hade käkat färdigt frågade servitrisen om vi ville ha kaffe efter maten.
-Vi tar det där ute på uteserveringen som vanligt, sa jag.
När vi kom ut stod allt uppdukat på bordet. Kaffe, socker och mjölk, chokladbitar och askfat. Infravärmen var påslagen ovanför vårt bord. Klass och stil.

Tog en promenad efter lunchen. Solen var framme. Vindstilla. Som om vädret var lånat från någon annan stad.

Nu sitter jag på Dubliners på Järntorget. Tittar ut på folk som promenerar förbi och tittar in. Klockan är after work-tid. Detta gäller inte mig, eftersom jag inte har jobbat idag. Därför ska jag dra mig hemåt snart.
Det sitter ett par här bredvid. De pratar arbetsplats. På en helt enormt utpräglad Göteborgska. Mycket änna och gött. Det är egentligen inte vackert alls. Det låter ganska bösigt.

Var på indisk restaurang med morsan i förrgår. Öl, vin och mat. Det blev ett besök på fem timmar. Vi pratade om mormor och morfar och om samhället och om dagens ungdom typ….

Imorrn ska jag ut på restaurang med familjen. Och igår käkade jag raggmunk med fläsk på restaurang. Alltså restaurang fyra dagar i rad. Kanske lika bra att sälja spis och diskbänk på blocket. Paketpris billigt. Ett värde av tio luncher ute på restaurang kan vara lagom pris tänker jag.

Skall även på något så ovanligt som en hemmafest imorn. Med massa människor. Hemmafester var något som skedde förr och aldrig nu. Kan bli sköj, om Herr eremit inte har glömt bort hur man umgås och spränger gränserna totalt inom sociala koder så man lämnas ensam på en stol utan någon att prata med.

Klurigt och lite smådåligt i magen. Tycker den är en jävlig gnällig kompanjon mellan varven. Kanske måste dra hem. Är inte helt upplagd för att bajsa ner mig på stan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *