Spackelgubbarna.

Jag blev väckt i morse av att det ringde på dörren. Jag fick på mig pyjamasbraxorna och undrade vad fan det var frågan om. Där stod en spackelgubbe.
Spackelgubbar är sådana som ringer på dörrar bara för att jävlas och fråga om man vill köpa en bytta med gammalt halvtorrt spackel blandad med komocka. Köper man inte får man en spackel klafsad på kinden.
Allright, blev plötsligt på fantastiskt ljughumör. Det kommer över mig ibland.

Det är stora hål vid balkongdörren efter de bytte fönster och fönsterramar när de renoverade. Nu skulle hölen spacklas igen.
En hårdnackad på typ två meter som såg smått livsfarlig ut stod vid dörren. Jag bjöd i yrvaket tillstånd in honom i hallen. Tog risken trots att han kunde vara en förklädd arbetsförmedlare.
“Jag ber om ursäkt om det tog tid innan jag öppnade, men jag låg och sov”, sa jag så trevligt jag kunde.
Klockan var nio.
“Jaså???” undrade han med tre frågetecken, och tittade på mig med rynkade ögonbryn som jag var någon slags arbetsvägrande, sjusovar-slacker.

Vad är det med byggjobbare förresten? Alltså jag menar varför är de så jävla långa och storväxta alltid? Har de längdkrav i när man ansöker för att bli byggjobbare.
“Jaså, du vill bli byggarbetare din lilla djävol, skämta inte aprillo med mig pöjk!”

Drog en räkmacka på Jungans innan. En jävla massa räkor på en vetekaka. En gurkskiva och en skiva tomat och en klafsig hög med majonnäs. Massa tanter och gubbs runt runda bord. Och så jag…
Jag fotade en gammal tant som satt intryckt i ett hörn.
-Hello haggaaaaa! vrålade jag för att få hennes uppmärksamhet sen sköt jag av en serie bilder så det sprakade!
Nej, så sa jag så klart inte. Skulle jag väl aldrig göra. Lite stil har man ju…på tisdagar.
Hon var inne i sin värld så det behövdes liksom inte. Kan blivit ett bra foto.

Sitter och dricker en Cola på ett ganska nyöppnat fik på andra lång. Kan vara första gången jag fikar på andra lång. Sjukt dålig gata att fika på om man ska hålla sig borta från att dricka öl. Pisstråkigt att sitta och dricka Cola på ett fik. Vem pysslar egentligen med sån sjuk skit?
Sitter och skriver ner de här dumheterna också och låtsas att jag drivs av ett totalbizzy liv.

Kanske jag med radiostyrda steg går rakt in på Sejdeln när jag går ut härifrån. Tanken är att jag ska gå rakt över till Netto och handla grunks till köttfärssås, men alla kan väl råka välja fel dörr ibland?
Speciellt i ett tveksamt läsktillstånd.

-QUASIMODOOOOOOOO!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *