Pshhhh…

Sitter och dricker en öl vid köksbordet. Den stod i kylskåpet och hoppade ut ur kylen. Sen öppnade den sig själv. Så bara!
-Drick mig, det är Fredag, sa den jäveln.
Och jag har ju alltid varit lydig.

Sitter och funderar på om jag ska gå ut eller stanna hemma. Tänker att andra får bestämma mitt öde. Alltså, om någon hör av sig och tycker att jag absolut inte ska sitta hemma, utan komma ut och dricka öl. Då gör jag det. Eftersom jag är lydig. Hör ingen av sig så stannar jag hemma.
Stannar jag hemma och ingen hör av sig så får det bli köttfärssås och spaghetti och På spåret. Går jag ut så kommer jag få trängas med massa helgfirare och cineaster eftersom det är filmfestival. Då kan jag i och för sig briljera med att jag har sett Pocahontas 43 gånger och Svindlande affärer 73 gånger. Imponerar inte det kan jag citera vilken Beckfilm som helst utantill, allt tack vare mitt fantastiska jobb. Duger inte det heller får jag väl rulla ihop ett filmfestivalprogram och tuta fram Gudfadern-melodin i närmsta cineastöra.
Kanske jag träffar en tjej med löständer…

Ska ju tvätta imorgon också.

Oj, där öppnades en öl till. Den fanns i kylskåpet. Olydiga fingrar. Pojken med det skummande guld-kylskåpet.
-Jaså, är det där du gömmer dig, muttrade jag.
Dricker jag upp den kanske jag blir poet.
“Tänker man högt och säger vad man tycker
kan folk tro att man har tourettes.
Det är lika bra att vara tyst
så har man det sagt.”

Ibland kan jag tänka att det saknas en kvinna i mitt liv. Ibland inte. Ibland tänker jag inte bara det ibland, utan ofta…ooh, där blev jag yr av…livet.
Och när jag ser dokumentärer om gamla ensamma människor så blir jag rädd. Uträknat, utstakat. Födas och dö ensam och allt där i mellan.
Sa för övrigt till morsan en gång när jag passade min väns hund Lucas:
-En sån här liten lirare skulle du ha. Det är bra sällskap!
-Jag vill inte ha något sällskap. Jag vill ha en man!
Morsan hänger på sitt gym tre dagar i veckan. De har trevligt där tydligen. Som en stor familj. Hon har blivit uppraggad flera gånger också. Av gifta män med ring på fingret. Inta lika trevligt tydligen.
-Nähä du, gå hem till din fru istället, har morsan svarat då.
-Sa du det? undrade jag.
-Javisst. Jädra fjantiga karlar alltså!

Där stod det plötsligt en tredje öl på bordet. Vad falls? Nu finns det inga mer öl i guldskåpet. Om det inte det har knullats fram ett sexpack bakom de tomma marmeladburkarna. PSHHHH…sesam, öppna dig!
Jag är lydig jag!
På den tiden jag hade lösnäsa då var jag en lycklig människa. När jag åt köttbullar direkt från frysdisken. När ena pungkulan spelade ping pong utanför kalsonglinningen. När jag lånade till en slickepinne av min mormor. När det såg ut som ett spöke hade gäspat i holken när jag hade bajsat. När jag stickade skeva ulltofflor i skymningen. När jag hade moped och tallade på ett kvinnobröst för första gången i sänghalmen och hennes farsa stod och harklade sig utanför sovrumsdörren. Ack, då var jag lycklig! Ho ho ho! Den här ölen var godare än en solbadad vänsterskinka. Oh, jag är så ledsen. Nej! Det är jag inte alls! Jag är så glad, så glad!
Men, nu har jag ju missat På spåret. Ja ja det går fler tåg. Hö hö.
Nu ska jag gå till jourbutiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *