“Gött! Tack! Fack off!”

Sitter på fiket i mitt område och käkar kyckling med ris. Persiskt ris. Det är gött vet ni. Maträtt inklusive dricka och sallad kostar 55 spänn här. Det är lagom tycker jag. Som förr i tiden. Nu är visserligen salladen utbytt mot riven kål, vilket inte är så konstigt eftersom sallad och tomater är dyrare än saffran för tillfället.

Annars då? Eftersom jag sitter och pratar om kål och ris…nej, skulle just inte tro det.
“Gött! Tack! Fack off!”
Ett användbart uttryck som jag och Ed myntade i förra veckan som kan användas när någon har utfört en tjänst för en. Som när någon har köpt en öl till en: “Gött! Tack! Fack off!” Eller så kan det sägas precis innan man lämnar taxin och slår igen dörren: “Gött! Tack! Fack off!”
Praktiskt, men framför allt trevligt. Och lite trevlighet har väl aldrig någon kolat vipp av, eller?

Det är för övrigt helt tyst här inne. Alltså kvinnan som har fiket spelar ingen musik. På stereon alltså. Man är därmed räddad från att höra Kekke Danielsson eller Red hot chili peppers.
Man är väldigt ovan med tysta miljöer ute i verkligheten. I klädbutiker spelar de så hög musik så man tror att det är någon jävla ravehangar som man har hamnat på. De tror att man skall handla mer för att det är på högsta volym, men antingen springer man ut därifrån eller så sliter man av sig alla kläder och dansar schottis på underklädesavdelningen.
Bokhandlare spelar aldrig någon musik kom jag på nu.

Den relativt nyöppnade grillen i mitt område drivs av en turkisk dude. Han verkar extremt acklimatiserad i den svenska kulturen. Han spelar nämligen dansbandsmusik på hög volym. Inte någon ny modern dansbandsmusik utan mer i den gamla stilen som Christer Sjögren-favoriter eller Ingmar Nordströms saxparty volym 3.
Det blir extra roligt när han själv står och tjötar med kraftig brytning samtidigt som Christers lena bacon-stämband smörar in hela väggarna på stället.

Nu har jag inget mer att berätta om ljud.

Skall jobba helg. Helgarbete borde förbjudas…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *