En militär.

I morse när jag åkte till jobbet så satt det en storväxt snubbe i full camouflagemönstrad militärmundering på spårvagnen. På snoken hade han gulfärgade skyddsglasögon. Runt halsen en militärfärgad snusnäsduk. Skallen bjöd på en vattenkammad flint.
Han åkte mot färdriktningen så han hade full koll över alla passagerarna. Han såg lojt snäll ut och satt och log nöjt, vilket gjorde att man blev lite nervös. Lite psyko och Breivik-vibbar.
När han skulle kliva av lade han sig nästan ner i sätet för att krångla på packningen på ryggen. När han reste sig och klev av så stack Kpistens rör upp 40 centimeter ur ryggsäcken.
Han klev av vid Drottningtorget och gick i riktning mot Clarion Hotel Post. Kanske hotellgästerna hunnit äta upp sin frukost därinne…eller inte, tänkte jag för mig själv. Kanske tillhörde han hemvärnet och skulle hem och låsa in skjutvapnet i sitt vapenskåp för att sen ta en runk i morgonbadet.
När vagnen rullat vidare hade det klivit på en dude som sjöng enormt högt över hela vagnen. I de små inklämda pauserna av sjungande satt han och gapskrattade. Detta pågick hela vägen ut till Angered Centrum.

Galenskapen ligger ibland, och ibland ganska ofta bara runt hörnet i den här staden.
I dessa osäkra tider är iallafall något du kan lita på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *