Bakgatornas vandrare.

Jag har tagit en promenad idag. Det är lika godtyckligt att ta en promenad när man är singel som att knulla om man har en bättre eller sämre hälft.
När jag kom ner till stan gick jag på bakgator som det var längesen jag gick på. Det kan funka de gångerna man längtar bort från den här staden.
På Teatergatan hade det öppnat massa nya ställen. Kommer inte riktigt ihåg vad som har legat där innan, men jag såg att ställena var alldeles nya. Helt enormt stora fönster. Kanske fyra meter höga eller mer. Det såg ärligt talat väldigt New York-wannabee ut. Tänker att ett glas bubbelvatten kostar 125:- därinne, men då kanske man får en tunn bit citron i som är ekologiskt odlad på Österlen.
Tänker även att om man skall springa in i ett fönster på fyllan så är det just ett fönster i den storleken man skall springa in i. Måste vara en enorm känsla när glasbitarna regnar ner som ett vattenfall under skjortkragen.
Detta kan vara en idé för ett framtida videoinlägg på bloggen. Allt för könsten.

När jag tyckte att jag hade promenerat färdigt gick jag in på Åhlens. Tänkte jag kunde hitta några fräcka kalsonger med hajar eller delfiner på, eftersom jag har presentkort. Det gjorde jag inte. Det var varmt därinne. Jävligt varmt. Så jag tog av mig mössan.
Uppe bokavdelningen kände jag mig lite halvt skuggad. Det var en vakt som lite alldagligt smög på mig samtidigt som han försökte få det att se ut som han bara strudlade runt. He did a lousy job…
Troligtvis såg jag väl sinnessjuk ut i min möss-frisyr. Igen.
Funderade på att sätta eld på bokavdelningen. Det var ändå bara skitböcker. Man skulle haft med sig ett paket körv också, så hade man kunnat dra loss en grillfest.
På väg mot rulltrappan såg jag en tjej åka upp. Hon hade ett jätteleende på sina läppar. Precis när jag ställt mig i rulltrappan och mötte henne sträckte hon ut ena benet bakåt och rakt ut i luften och böjde ner hela kroppen framåt som en ballerina. Det såg väldigt trevligt ut, men också lite konstigt. Fast mest trevligt. Förväntade mig en piruett där i rulltrappan också…kanske med en avslutande hoppspark så jag dråsade i backen. Den uteblev dock.

Jag satte mig på en bänk utanför. Rökte en cigg och tittade på fölk, ah men sicket fölk! Efter några minuter som kom den där vakten ut. Han ställde sig bredvid entrén och smygtittade på lite på mig. Innan han gick in tittade han lite extra. Jag tittade på honom lite extra. Han gick in igen, men vände sig om en gång extra innan han försvann.
Vad falls? Han hade väl lite roligt på jobbet kanske? Vad fan vet jag???

Jag gick till bussen. Redan trött på stan. Tänkte jag kunde ta en bärs på Vickis på vägen hem och köpa med mig en pizza hem. Det sa belöningssystemet till mig att det har du verkligen gjort dig förtjänt av Johan. Drick två öl, drick tre öl. Köp hem åtta pizzor. Eftersom du är den duktigaste människa jag känner. Så sa belöningssystemet.
När jag åkte förbi Vickis och tittade in genom fönstret såg jag att det var helt fullt med tjoande partyhattar därinne som jobbade bort ångest med öl, så jag åkte vidare.

Nu sitter jag på samma indiska place som jag satt på i förra veckan med siss. Samma kvinna som satt här sist och bälgade vin var här igen. Ut ur högtalarna strömmade Afzelius “Ett hjärta kan gå i tusen bitar. Igen.
Precis som jag bara hade varit ute och tagit en cigg och gått in fem minuter senare. Syrrans frånvaro var det enda beviset på att det här var en annan dag.
Och det här är en annan dag, det vet jag bestämt.

De har förresten börjat bygga ställningar till huset mitt emot mitt. Detta vaknade jag upp till förra veckan. Klockan sju på morgonen. Känns ju faktiskt helt icke-fantastiskt med tanke på hur mycket det har brötats i mitt eget hus i de där sex månaderna.
Nu får jag det ljuvliga nöjet att sitta på min balkong när solen börjar titta fram att titta på byggjobare som för ett jävla liv. Kommer bli underbart.

Näää, nu spelar de “Vandraren” med Nordman härinne. På fullaste allvar. Jag hör inte vad jag försöker skriva. Tummarna sväller upp och näsan imploderar. Jag måste härifrån. Nu!
HEJDÅ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *