Här var det dåligt tjo under granen!

(null)
Har knegat helg. Pustat, stånkat och stått ut och stått ut och pustat lite till…

Nu sitter jag på en uteservering och står ut utan att ens behöva anstränga mig.
Det kom en snubbe cyklande här nyss. Han satte sig med ryggen mot gatan på uteserveringen på ett extremt skumt och asocialt vis. Ungefär som att han inte hade så mycket till övers för mänskligheten. Undra hur det känns?
Sen satt han där och blängde in i väggen och rökte en cigarett. Plötsligt helt utan förvarning ropade han rakt ut:
-Ooooh my god!!!
Jag smygtittade på honom och undrade var hans gud befann sig. Osynlig, obefintlig och försvunnen. Han lade en brummande jättesuck och kapitulerade. Sen ett nytt utrop:
-Herrijävlar, oh fy fan, oooooh my god!!!
Jag smygtittade på honom från ögonvrrrån.
Han fimpade sin cigg. Reste sig upp. Promenerade förbi mig och hoppade upp på sin bike och cyklade vidare som att han aldrig hade suttit där.
Bara gud vet mot vad han cyklade…

Fast så här har det varit hela helgen. Till och från jobbet. I väntan på spårvagnar och bussar – tokskallar överallt. Att vara på sin vakt.
Kan bli väldigt trött av människor i dessa lägen. Som det är något gravt fel med arten kallad människa. Och det är det ju i stort. Det har faktiskt inte jag kommit på helt själv. Vill mest stanna hemma mellan mina skeva väggar och under mitt målarfärg-rasande tak.

Bytte uteservering. Det var bara för lummig stämning. Gick till Konsum och köpte en banan. Sitter på Tullen på Avenyn nu. Kvällens sista och tredje öl.
Kanske en sista fölkis vid köksbordet. Har ett sexpack hemma. Det brukar jag nästan aldrig ha nu för tiden. Köper inte sexpack så ofta längre. Och speciellt inte när jag varit ute på krogen.
Och om jag köper ett försvinner det direkt. In i truten och ut i porslinskålen. Men nu har jag alltså ett sexpack hemma. Så de så..
Eller det är ju bara fyra kvar. Köpte det sist när jag var ute på krogen. Det var en luffer som gav mig den goda iden. Han frågade om jag kunde köpa en folköl till honom på 7-11. Han gav mig massa mynt.
-Äh behåll ditt jox, sa jag. Jag köper ett sexpack.
Hörde hur tuff och myndig jag lät när jag sa hela meningen.
Direkt när jag hade betalat sexpacket bröt jag det vid disken och skickade upp en öl i ansiktet på honom. Han hummade nåt om att jag var en hygglig människa, sen kom min bil. Färdtjänst, permobil, taxi…
Knäckte genast en öl när jag kom hem. Drack två klunkar och undrade vad det här var för sköjeri.
Släpade mig upp på loftet. Hotade mig själv med stryk.
Somnade troligtvis på mage och väckte förhoppningsvis grannarna från sin skönhetssömn med ljudet från en hel snarkande valrossarmé
Yo foxy thang!

Fack var trök det är att vara själv bäste dräng när man har jobbat helg. Då vill man ju helst snacka höl i hodet på folk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *