En liten rapport om ordning och reda och om att fylla år, och en del annan jox där emellan.


Special delivery, en födsedagsbömb.

Jag tvättar idag.
Det utlovades efter vad som vanligen är allmänhetens uppfattning, dåligt väder idag. Moln och kanske regn. Detta verkade bra tyckte jag. Då slipper man nämligen svettas hodet av sig när man tvättar sina paltor.
Eftersom jag ofta, vare sig jag vill eller ej skall vara tvärtemot så hävdar jag bestämt att det är DÅLIGT VÄDER idag. Varmt, solsken och helt vindstilla. Nu sitter jag inomhus istället för på balkongen och dricker mitt kaffe. I ren protest och för att inte svetta sönder mitt arma hode. Om det finns en vädergud så skrattar denne ballarna eller blygdisarna av sig nu. “Ta sig skinkan”, hälsar jag väderguden.
Oh no, osso en nysattack på det.
Känner mig kastrerad på orken just nu. Skulle någon ringa på dörren och säga att de skulle kasta in en bomb i lägenheten skulle jag svara: “Ja det är lugnt, jag skulle ändå ut på gården och lägga en brakskit.”
En gammal Clouseau-bömb skulle friska upp!

Nej, sluttramsat. Får kliva ner i tvättschtugen.

Man skulle ha ett parasoll till balkongen. Detta var jag ute och letade efter i veckan, men det var slut överallt. Könstigt tycker jag. Det är ju inte precis som att det har varit någon sprängvarm sommar hittills. Som den där sommaren när alla inomhusfläktar tog slut och människor brann upp av hettan i varenda gathörn.
Tycker det är så med det mesta idag. Folk är ute i så god tid för gardera sig innan saker och ting tar slut. Eftersom alla är ute i så god tid så har allt tagit slut…för de som är ute i helt okej tid.
Skall man köpa biljetter till en konsert (vilket jag aldrig gör) så tar 50 000 biljetter slut på 35 sekunder. Skall man gå ut och äta så får man boka bord två veckor innan. Och då kanske man ens inte är hungrig längre. Höstkläder säljs på sommaren. Skall man köpa ett parasoll får man göra det i December då det inte finns några parasoll att köpa. Jävla hets är vad det är. Spontanitet har knuffats ut genom fönstret. Utbytt mot ett evigt planerande. Jag kan tänka mig att dra ett knull men mellan klockan 17 och 17.15 är jag i tvättstugan.
-Äh, vi slinker här och tar en stek, existerar inte längre. Då får man äta sprängd anka på trottoaren.
Märker ni hur jag försöker vara allvarlig, men ändå sköja te det samtidigt?

Fick ett ryck. Städade och dammade och dammsög lägenheten som en tok. Detta efter att jag hade tvättat. Herregud, borde ge mig själv ROT eller RUT i form av några rabatterade sexpack. Tröttnade helt enkelt på att vakna upp med dammtussar i snoken som sökt sig ditåt när jag försökte inhalera luft. Nu kan jag inhalera luft och känna mig som…luft. LUFTWAFFE!
Man kan nästan tro att jag är full. Det är jag inte. Jag är high ön life. Det har jag alltid varit. Även de få gångerna som jag känt ångest eller ånger, klöst matta, brytit ihop på ett nedsläckt torg, gråtit ut min tomhet efter en porrfilm, så har jag varit glad innerst inne och hela tiden. hIGH ON LIFE SOM EN GLÄDJENS FANJUNKER!
Öööööh, nej nu ska jag sluta snacka bull. Vet inte vad som tog åt mig.
Ajajaj, där kom ett hugg i sidan. Kanske en liten oanmäld tomhet i cylinderhatt som kom och petade med käppen.

Fyller år imorn. För 45:e gången i mitt liv. Lika spännande fortfarande. Kommer jag få en radiostyrd traktor eller ett presentkort på en framtida rullator? Kommer jag bli klokare nu när jag är 45 år istället för 44? Mycket talar ju för att jag framstår som klokare per automatik eftersom världen hela tiden verkar bli lite dummare och dummare i huvudet för var dag som går.
Kanske jag vaknar upp imorn och tänker: Jag skall bli dammsugsförsäljare eller så tänker jag att när jag var 44 då ville jag bli något. Nu när jag är 45 ska jag gå inför att inte vilja bli någonting. Det är på det sättet de stora tingen händer: Jag skall absolut inte träffa någon tjej nu. Då träffar man en tjej. Jag skall absolut inte ha en öl ikväll. Så blev det åtta öl istället.
Troligast är att jag vaknar upp och tänker: Nu är du 45 år gubbe. Ingenting att göra åt det…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *