Ungor i klungor, ett besök på vårdcentralen och alla dessa frågor.

img_2474.jpg
Nedanför mitt fönster, i mitt rum hemma hos syrran ligger en skolgård eller lekplats med en angränsande fotbollsplan.
Från klockan 8-16 leker ungarna oavbrutet oavsett väder.
Ljudvolymen är enorm eftersom allt ligger insprängt mellan husen.
Jag har faktiskt aldrig sett ett mer skol och dagistätt område. Skola, klasser, dagis verkar byta av med varann.

Det är dock en unge i den oräkneliga skocken av ungar som utmärker sig rent ljud och decibelmässigt.
Han vrålar ut ett argt ”Aaaaaahhhh”-vrål var femte sekund. Som en väldigt ung Death Metal-growlare. Periodvis timme in och timme ut. Om och om igen.
Bestämmer han sig för att bli sångare i sitt framtida liv kommer han troligtvis bli den argaste sångaren i världshistorien.
Alla forna Death-sångare kan gå hem och lägga sig eller gå med i en hembygdsförening för här kommer jordens vrålare så det komma skall fladdra i era öronsnibbar…

När den här ungen kommer promenerande med sin, vad jag antar är far på morgonkvisten, så pratar ungen i vanlig samtalston. Rösten låter helt sprucken, rosslig och trasig.
Misstänker dock en bokstavskombination: C-A-N-N-I-B-A-L C-O-R-P-S-E.

Vem är jag? Och varför? Varför bär jag aldrig hatt? Och varför blev det alltid punka på min cykel när jag var liten?

Varit på vårdcentralen idag förresten.
När jag var på ortopedin sist så frågade jag läkaren om han kunde skriva ut insomningstabletter då sömnproblemen kan bli feta, för någon som redan har sömnproblem, när man slutar med morfinet.
Detta tyckte han naturligtvis jag skulle ha. Väntade mig att han skulle komma knatandes tillbaka med en sopsäck fylld med sköjarpiller som jag kunde sälja på stan till överpriser i skumma kretsar där man bär huvudbonad keps!
Nähä, lurad ändå under asfalten blev jag. Han hade inte befogenheter att skriva ut mediciner på den avdelningen.
Byt avdelning eller yrke hälsar jag! Känns som alla tuffa läkare kan skriva ut snask!

Varför åt vi faluslang en gång i veckan? Varför har jag aldrig varit i Haparanda? Varför har aldrig hatten tre kanter?

Nåväl, han skickade mig till Vårdis Centralis i mitt hjärtis för detta ärende.
Fick träffa en läkare. En ganska ung läkare. En kvinnlig. All den där gubbläkar-aktoriteten var som bortblåst. Och det var ju bra.
Hon var jättetrevlig, men lite ploj och loj. Sörplade kaffe framför mig i en take away-kopp. Ibland lutade hon sig bakåt i stolen och sträckte ut benen i liggposition så jag trodde hon skulle halka ner på golvet. Mellan varven rätade hon upp sig för att i nästa stund lägga ut hela armbågen på bordet och vila huvudet i handflatan.
Det hela gav ett lite slafsigt (och ”flafsigt” som farsan brukade säga) intryck.
Hon var dock noga med att skicka mig till provlabbet för att kolla gonorré i flabbhålan innan jag fick ta del av mitt knastriga Lördagsgodis.
Blodvärde, blodtryck, sköldkörtelvärde, livskvalité. Allt! Röbb och stöbb!
Känner mig dock alltid lika duktig och vuxen när jag får ta del av mitt eget värde. Sen är det ju bra att veta att man i övrigt är frisk.

Men varför tyckte jag Lille Skutt skuttade så mycket när jag var liten? Och varför har jag aldrig gillat smilande taskspelare? Och hur kan jorden vara rund när det mesta på detta klot är så skevt?

Nu sitter jag faktiskt och tar en öl på Old Town som ligger snett mitt emot vårdcentralen i Johanneberg. Där jag egentligen bor i lägenhet som jag inte har varit i på en månad. Alltså jag har ju ingen lya på vårdcentralen i Johanneberg, men det fattar ni väl?
Ölen är god och den funkar faktiskt rakt upp i hodet som ett sjörövarskepp. Allt, eftersom jag har jobbat upp en låg alkoholtolerans under min nästan alkoholfria månad som kryckman.

Snart ska jag åka ner till Avenyn och hämta mina snark-tabletter.
Har riktigt slabbiga tankar flaxande i knallpulver-hodet om jag smidigt skall krycka mig in på dålig-donken och flafsa ner mig i deras äckelvärld.
Har inte käkat där sen innan olyckan, vilket bara kan vara bra ju.
Kanske jag går in på någon freshness-deli och beställer två kilo vitkål med ett kilo bruna bönor som topping istället.

Ja, vem fan vet…

Finns jag när jag sover utan att drömma? Finns min vänstra fot när den sover? Varför äter folk Lördagsgodis på Tisdagkvällar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *