Från slott till koja.

Sitter och dricker kaffe på balkongen. På syrrans balkong. Kanske en sista på ett tag. Skall flytta hem idag.

De små vildarna vrålar nere på skolgården. Det regnar och på huset mitt emot sätter de upp byggnadsställningar. De där byggnadsställningarna verkar följa efter mig var jag än tar vägen. Eller så är det jag som tar dem med mig. Tar med mig ett par gapiga ställningsbyggare också.

Och så en ny nysattack på det.

Ställningsbyggaren som står och tar emot stålstänger några våningar upp vrider på huvudet fram och tillbaka som en tupp. Han försöker se vem som bjuder på ett gross nysningar runt elva-snåret var eviga dag. Måndag till Fredag. Men nu är det slut på det.

Efter att ha bott här i prick åtta veckor så flyttar jag hem idag. Från slott på fyra rum till koja med ett rum och kök.

Har nu packat mina saker. Kläder och grunkor. En gammal bandvän vid namn Erik (fast som morsan kallar Kalle Anka-Erik för att kunna skilja honom från en annan vän som kallas Broderi-Erik), skall hjälpa mig hem med kryckor och grunkor och paltor. För han har bil. Och det har inte alla minsann, så de så! Han skall även få äran att bära toastolen som vi skall lämna på Johanneberg vårdcentral. Alltså vi ska ju inte skruva loss syrrans toalettstol och ta med oss. Sånt Aprilskämt kan man inte köra i November. Nej, utan vi ska ta med den stol som lytta människor sätter ovanför de ickes lytta toalettstol.

Känns lite vemodigt nu när jag har packat ihop mina grunkor. Syrrans katter som är ett enastående sällskap, blev lite oroliga när de såg mig packa ihop allt. Nu har de lagt sig i hennes sovrum istället för tv-rummet där de alltid ligger på eftermiddagarna. De fattar mer än man tror…

Kommer naturligtvis vara gött att komma hem till sina grunkor och sin lilla koja.

Dock känns det inte allt för kul att komma hem till loftdjävolet. Vet inte 100 om jag kommer kunna ta mig upp som en välsmord Tarzan-kopia. Vet ens inte hur bra jag kommer klara det alls. Men det får väl gå. Vissa saker måste ju gå…

Vi har haft trevligt jag och syrran. Hon är en trevlig roomie.

Goda, flottiga helgbruncherna har vi kört på helgerna. Vin och ölkvällar mellan varven. Kaffestunder på balkongen. Middagar framför TVn till ”Vem vet minst”.

Vi har följt massa bra och dåligt och dumt på TV.

Here comes Honey Boo Boo – Ett helt fantastiskt program om en tjöck inavelsfamilj i amerikanska södern, som föddes med 48 hjärnceller istället för 48 kromosomer.

Sex sent to the ER – Storys om människor som skadat sig genom att ha haft sex på väldigt oförsiktiga vis och hamnar på akuten. Scenerna spelas upp av helt råsopiga skådisar på bullenvis. Fast med talang som porrskådisar. Berättelserna är dessutom helt osannolika.

Naturprogram och Vår tid är nu har vi också klarat av.

Nej nu får jag ta ett varv och se så jag inte har glömt något. Kryckan till exempel.

Tack syrran för alles!

Lofthelvete – Here I come!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *