Den löddrande tvättskallen.

Åh, så rätt med en iskall öl!
Tänkte börja det här inlägget lite annorlunda med en livsbejakande mening istället för att börja med “Jag sitter och tar en öl på…”.

Jag sitter dock på Old Town. Skulle aldrig ljuga om nåt sånt. Dränks av jätteglad och jätteledsen indisk musik.

Jag har postat ett brev idag. Och så har jag tagit en dusch. Jag åt en pizzaslice till lunch. Mina dagar har en tendens att flyta ihop ibland. Föga förvånande kanske.

Brevet innehöll ett sjukintyg och skickades till mitt jobb. I duschen fick jag Head & Shoulders i ögonen. Konstigt, för det ska ju vara på hodet och axlarna. På pizzaslicen låg det bacon, köttfärs och lök. Jag åt med kniv och gaffel. Stoppade lagom stora bitar i munnen som jag tuggade med mina tänder.
Det ÄR torsdag idag va?

Nu kom det en väldigt glad låt. Och där kom det en väldigt ledsen. Vet inte riktigt vad jag skall känna. Kanske lite mer än så här?

Någon av mina grannar på våningen ovanför har skaffat tvättmaskin. Personen ifråga verkar även ha skaffat ny hobby för det tvättas nämligen jämnt. Hur ren kan man bli och hur smutsig kan man vara. Människan tvättar minst varannan dag. Ofta varje dag. Det låter rätt ner i mitt vardagsrum. De gånger det tvättas på dagtid kan man inte säga så mycket, mer än att man undrar hur ofta man kan tvätta. Ofta börjar detta imbecilla tvätt-troll tvätta sent på kvällen. Det fortsätts att tvätta efter midnatt. Sen är det dags för torktumlaren. Den har ett ännu jobbigare ljud. När den väl är på så verkar människan ha gått och lagt sig. När jag har gått och lagt mig vid ett-halvtvå på natten så är den igång fortfarande. Efter ett tag går den över till vad jag anar är skrynkelfritt program. Vilket är det värsta… Då startar torktumlaren en gång i minuten. Rumlar runt i femton sekunder…och börjar om. Om och om igen. Samma terrorteknik som stasi använde genom att tända och släcka och tända en lampa i fängelsecellen I forna DDR.
Helt enkelt beskrivet: Vad är det för urblåst sugenluven som inte fattar att man inte kan tvätta sent in på natten utan att störa andra? Är det samma sorts människa man måste förklara för att man måste andas, annars så dör man?
Måste nog ringa min hyresvärd och berätta om mitt värde som hyresgäst tror jag. Problemet med det är bara det att jag glömmer bort det när jag inte hör det där tvättbrummandet och kommer ihåg det när jag hör det.
Kanske sätta upp en utlämnande lapp i trappuppgången med överskriften: Hej ditt sönderlöddrade, sönderludrade, sönderlurade tvätthode!
Sen kan man fylla på med lite mer mjuk brödtext på den lilla fina lappen.

Jaja det blir nog fantastiskt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *