Att fundera, och sen fundera lite till.

Sitter här och dricker te. Som en adlig liten britt på 1800-talet. Tänkte variera mig från kaffe. Kan behöva lite variation och utmaning i mitt för tillfället inrutade liv. Denna teköpp är en utmaning för mig på samma sätt som det är för någon annan att gå ut och ta en öl på en Måndag. Det där förstod jag knappt själv vad jag ville ha sagt med. Där fick jag alltså nått att grunna på.
English Breakfast Tea. Självklart i påse. För en tekännare måste det ungefär innebära samma lyx och flärd som en Pripps Blå på krogen för en ölhipster. Sicken tur att jag inte bryr mig. Det hade blivit så jobbigt då.

Fasligt med massa sköjarinlägg det har varit här på bloggen den sista tiden. Det ena på det andra och det ena trevligare och otrevligare än det andra.

För två veckor sen var jag och röntgade höften igen. Jag trodde detta var min sista röntgen och sen kanske några veckor till med sjukskrivning eftersom jag fortfarande hade ont. Så blev det inte riktigt… Min benvävnad hade precis börjat läka och växa till sig. Det är fullt normalt att det tar sådan här tid försäkrade läkaren (som dessutom berättade att hon hade träffat mig efter operationen när jag var morfinhög som en galen pajas. Kan också förklara varför jag inte kommer ihåg henne), så jag är alltså nu sjukskriven till nionde April. Här kan man ju tycka att det är bra att jag älskar världen och inte mitt jobb.
Jag tar mig mellan varven större funderare på vad jag vill göra när sjukskrivningen är över. Ibland så funderar jag så jag blir yr. Står jag så måste jag sätta mig. Sitter jag så måste jag gå och lägga mig en stund.

Tycker det är fan så mycket enklare att lista ut vad man inte vill jobba med:
Bonde och gödsel har aldrig intresserat mig. Rota i andras tänder kan man låta andra göra. Ölfarbror är inget yrke. Telefonförsäljare – istället för att bli uppringd och påprackad något junk, så ringer man istället upp och prackar på andra junket för att sen sova ännu sämre på nätterna.

Hade kunnat tänka mig att sitta på något kontor i någon bortglömd kulvert med kommunfärger på möblerna och vända papper och säga hmmm. Ibland kanske man ringer något samtal och frågar vad fan det är frågan om?! Skapa något kanske – Dalahästar framknådade av rustikt gödsel. Hade kunnat tänka mig att öppna något eget och förmedla halvskumma tjänster. Skicka paket med innehållet inlindat i gamla gylfkalsonger. Eller köpa en foodtruck och sälja helt vanlig bonnakörv utan krusidull. Ketchup och senap har du där för bövlars, säger man. “Sköjarns Slangar” kunde den heta.
Någonting för fan. Bara något där inte kniven sitter mot strupen och där luften inte plötsligt tar slut.
Jaaa…får tänka vidare.

Satt och lyssnade på en gubbe på bussen igår. Han pratade med en ungefär jämnårig tant. Han hade bott i samma lägenhetshus sen efter andra världskriget sa han. Först hade han bott i en enrummare. Sen hade han flyttat till lägenheten bredvid som var större. Hans fru var död. Alla hans gamla grannar hade flyttat eller dött. Det hela lät ganska ensamt och sorgligt.
“Det är ju lite häftigt ändå”, svarade tanten. Sicken taskig svinkärring tänkte jag, men sen kom jag på att hon antagligen menade att det var häftigt att han hade bott i samma hus hela sitt liv och inte att det var häftigt att alla hans grannar var borta och frun var död.

Fan så ont i ryggen idag också. Det är snart bara själen som är helt intakt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *