Ett rim.

Satt och lyssnade på en full gubbe i baren i veckan som skröt om sina glansdagar som före detta soldat Marocko. Han skröt om sitt vapen han hade haft och alla brudar han hade erövrat.
Hans nya galej som verkade totalimpad sa:
-Det låter underbart. Jag måste åka dit och träffa mig en kvinna!
Jag själv som råkade sitta bredvid vid soldatens andra axel kände lite hur jag ledsnade på detta tramsiga prat och flikade in:
-Men varför träffa en brud i Marocko, när du kan åka till Stockholm och träffa Mauro Scocco?
Stämningen blev påtagligt dålig och den pensionerade soldaten tittade ilsket på mig med combatblick och påpekade att jag hade avbrutit honom.
När jag sen påpekade att “det var väl ett trevligt och sköjigt rim” så funderade de en stund.
Sen började de skratta så högt så jag fick bråttom att betala min nota och gick hem.
Nja, man går ju inte riktigt trygg från galenskapen någonstans egentligen…ens inte hemma.
I veckan stegande det in ett gäng dudes i lyan och skulle kolla min ventilation. Alltså inte min hyperventilation, utan lägenhetens ventilation. Ventilationen var undermålig hörde jag dem säga till varandra. När de hade renoverat fasaden hade de visst råkat cementera igen lägenhetens lufthål. Det var väl bra. Congrats edra jädrans superklantar!
Haffade även tag i min galejiga hyresvärd som sprang runt med anteckningsblock. Jag visade honom min fantastiska och nyavfrostade frys som redan var igengrodd med nya lager av glimrande frost. Jag berättade att jag hade fått slänga massa mat. Jag berättade att jag hade gråtit i garderoben och ätit tårta ensam på loftet på Rickard Sjöbergs födelsedag. Det tyckte han var synd, så på Måndag skall jag få en ny kyl och frys.
Efter en stund brakade in ett gäng sotare med borstar och dammsugare. De rengjorde ventilerna. De som alltså inte var cementerade. När de tog loss gallret till ventilen vid loftet sprack tapeten runt omkring, så nu ser det för jävligt ut. Fast o andra sidan så matchar det färgen som lossat i taket och hänger i stora flagor.
Detta är sånt man får leva med, och frågar man, vilket jag har gjort, så är detta inget som ligger högst upp på deras prioteringslista över saker som måste åtgärdas i detta skämthus.
Ledsen blir man på denna degenererade inställning, så man blir sugen på att äta kräftor på loftet.
Idag skall jag och syrran ha våran Majorna-dag. Vi brukar ha det en gång varje sommar. Den inleds med Slottskogsvallens bakluckeloppis. Sen brukar vi följa upp det hela med ett par bärs på närliggande Old town. Sen går vi över till Da Marco och äter pizza. Efter det brukar vi improvisera. Improvisationen består ofta av ett par öl till, fram till att man känner att man fått nog av denna hippa stadsdel och åker hem och dricker champagne på loftet.
Vi ska ses halv ett, så nu får jag lägga ner de här satans dumheterna.
Jaaaa, Schlyyyna! Fiskpinnar! Du måste välja samuraj! Hammarby-Nisse!
om det är någon som undrar varför jag dissar inlägget med att inte indela i stycken, så är det wordpress som inte gillar sånt trams. Tydligen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *