Min nyckelknippa – en rapport från den högra byxfickan.

Nu ska jag berätta om min nyckelknippa.
När jag är ute och promenerar eller dricker öl eller handlar eller gräver ett hål i gatan så ligger den alltid i höger byxficka. När jag är hemma sitter den oftast i dörrens nyckelhål, omvriden så ingen tjyv eller snygg tjej ska ta sig in när jag sitter och räknar får eller steker ett lass med körv.
För att göra detta inlägg mer spänningsrikt än Strindbergs Röda rummet ska jag nu berätta vad för sorts nycklar som sitter på knippan.
För det första utgörs själva nyckelknippan av en ring där alla nycklar sitter. Exakt mått på ringen vet jag inte och jag orkar inte hämta måttbandet nu. Mitt hode har iallafall en omkrets som räcker till och mer där till. Svällhode med sne fontanell. Men nu var det väl nyckelknippan vi skulle prata om? Kan göra ett specifikt inlägg om min hodeform vid senare tillfälle om intresse finns och om jag har tid.
Två nycklar går till lyan. Wow, fan va tufft, han har alltså två lås på sin dörr, tänker någon nu. Själv tänker jag aldrig på det… Vidare finns en nyckel som går till porten, vinden, källaren och tvättstugan. Alltså en och samma nyckel. Så jävla fränt va! En liten nyckel går till tvättlåset. Nu blev jag lite sugen på ha fest i tvättstugan. Öl och körvsnittar och öppet hus för grannar. Kanske vi kan tvätta varandras kläder och hänga oss en liten stund i tvättlinorna.
En av nycklarna går till en cykel som står på baksidan och blir trist av det här jävla pissvädret. Cykeln är Majas. Den bytte jag till mig mot en dator som hon skulle få av mig. Sen sålde jag istället datorn på Tradera och nu står cykeln kvar. Röd och ledsen. Cyklade på den en gång. Bromsarna gnisslade så det tjöt i hela Linnéstan när jag kom rullande. “Smörj bromsarna din jävla B-raggare!” väntade jag mig att någon skulle skrika, men det uteblev och jag fick skämmas i tystnad, bromsarna borträknade. När jag sen skulle cykla hem uppstod ett annat problem. Jag insåg att det i stort sett var uppförsbacke hela vägen hem. Och sen dess har cykeln stått där. MEN – alltså om man sätter i nyckeln som nu sitter på knippan där basen utgörs av en ring DÅ – kan man låsa upp cykeln.
Den sista nyckeln vi ska avhandla denna gråmulna afton går till min systers lägenhet. Dit brukar jag gå varje dag och äta kakor när hon jobbar…inte då! Nyckeln går till ytterporten, källaren, hissen, och ytterdörren. Det gäller att vara utförlig när man skriver rapport om sin nyckelknippa. Hur skulle annars världen se ut, för att inte tala om nyckelknippan. Nåväl, en rolig sak med denna nyckel är att jag inte har sett dess potentiella användningsområde fullt ut. Under en väldigt lång period sms:ade jag till syrran när jag var på väg hem till henne för att jag konstant glömde portkoden. Till ganska nyligen när jag flåsade upp för hennes backe där hon bor plötsligt kom på att nyckeln även går till hennes ytterport och att den sitter på min nyckelknippa. Fuckin fab ju!

Så nu vet ni vad som sitter på min nyckelknippa. Ni kan min nyckelknippa. Förväntar mig drösar och klasar med undringar som bara väller in här på bloggen. Omkrets på nyckelringen fås i ett PM, som det numera så jävla tjusigt heter.

Bonusen har jag sparat till att berätta om sist. Igår när jag satte i nyckeln i mitt lås såg jag till min brakande förvåning att det sitter en ölöppnare på nyckelringen. Detta kan ha varit roten till att detta inlägg över huvud taget skrivs. Hur länge har den suttit där egentligen? Ett halvår eller fyra år. Jag har faktiskt ingen aning. Och hur har den hamnat där från första början? Det roliga är att varje gång, eller snarare de få gånger man har haft med sig bärs ute i vida världen (det kan vara en på en äng på midsommarafton eller julafton eller på en återvinningsstation på sin födelsedag) så har jag alltid frågat andra:
-Hey har du en öppnare eller?
Ibland har folk tagit fram en tändare och tjoffat av kapsylen eller så har de bitit av kapsylen med tänderna och känt sig tuffa och så jag har fått någons snuskiga baskeluskos på min flaskhals. När jag har varit hemma hos syrran så har det varit samma visa. Varje gång har jag rotat igenom hennes kökslåda för att plocka fram ölöppnaren…och så har den suttit där på knippan hela tiden. Man blir ju yr bara man tänker på det.

Såja! Nu vet ni allt om min nyckelknippa. Jag med, uppenbarligen. Idag kommer min nyckelknippa ligga i höger byxficka ca en halvtimme. Då är jag på willys och handlar otur på burk. I övrigt kommer den sitta i det nedre låset i dörren och vänta på att återigen vridas om.

Tjo faderittan, fyra fingrar runt nyckelknippan!

One thought on “Min nyckelknippa – en rapport från den högra byxfickan.”

  1. Motflyt och livet självt kan lägga krokben när som helt! Självklara saker som inte fungerar, uppenbara saker som går åt h-e och allt annat som inte heller fungerar! Motflyt är mitt förnamn och Murphy mitt efternamn!

    Jag blandar och ger på Den Skoogstokiga Bloggen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *