En blivande fastighetsvärds anteckningar.

Satan vad det regnar ute pojk och flick! Hamnade mitt i detta svenaherdeväder.
Har varit ute på Åby Mässa idag. Nämligen bestämt på en fastighetsmässa med skolan. VVS och rör och blandare och tvättmaskiner och elbilar och låsanordningar och skalskydd och fan och hans moster och grunkor och fan och hans morsa. Påminde mycket om Kiss Expo, fast mindre tunnhåriga hårdrockare med tungan utan och obefintligt med lättklädda damer i bikinis med flames. Ska nu övertala min fastighetsförvaltare att köpa in mattsvarta tvättmaskiner och torkskåp. Sista varvet därinne försökte jag sno åt mig så mycket junk jag kunde. Det blev två pennor och en disktrasa. Vilken fest!
Jodå så att äh… Annars då?
Jovars. Jag kommer upp om morgnarna och slocknar som en klubbad svin-slampa vid midnatt. Flera gånger har jag vaknat på morgonen med lampan forfarande tänd och obligatorisk torkat drägel i giporna. Förvisso tack vare en insomningstablett.
Annars vet jag inte… Så här efter snart fyra veckor har bristerna på utbildningen börjat visa sig. Förra veckan kom våra arbetskläder vilket resulterade att vi såklart skulle spendera tid i verkstan. Första uppgiften var att bygga ihop en trälåda efter exakt angivna mått. Kändes lite som man var tillbaka på högstadiet. Fanns knappt inga verktyg heller. 16 personer på tre hammare och två sågar. En vinkelhake. Folk sprang fram och tillbaka och när man väl fått tag i ett verktyg så var det borta i samma sekund som man tittade bort. Jag blev yr och fick ränneskita och kände min entusiasm brinna upp som dasspapper. Och den här veckan har de låtit nio reserver som kommit in på utbildningen börja. Nästan en månad efter terminstart. Bra cash antar jag. Så nu är vi plötsligt 25 personer. På en vinkelhake. Och ett klassrum för högst 20 personer. Resten av den här veckan har vi fått hemuppgifter och ledigt för att läraren måste lära upp de nya eleverna resten av veckan. Iver och entusiasm har bytts ut mot att det får bli som det blir.
Annars är allt bara roulit! Men det visste ni väl redan?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *