Braxen hava små öron

Så där jag ja. Nu ligger blogga uppe igen med alla sina runda och fyrkantiga och konvexa och ovala inlägg. 2035 roliga och mindre roliga inlägg har man hunnit samla på sig. Fantastiskt änna vad man hållit på alltså.
Hade egentligen tänkt att laga köttfärssås när jag kom hem. Bemödade mig med att köpa allt i självaste affären, men så råkade jag sätta mig på stolen och nu är klockan för mycket för att brassa på ett storkok i detta lilla kök. Nej, det får väl bli en äggtöddy eller brax i brödrosten. Kan ju också bero på den där Gordon bleu-schnitzeln med stekt potatis och bearneise och rödvinssås som jag proppade i mig till lunch. Känner ens inte det mildaste smygvrål från maggen. Skulle tvätta ikväll också. Men som tur var så hade jag glömt att boka tvätt-tid och det var ändå någon jeppa där nere i tvättstugan. Jag hade väl ändå somnat där nere i det kaklade utrymmet med ett par kalsipper som huvudkudde.
Så trött är man när man jobbar. Något jag brukar förklara för min mor när hon ringer halvtio på kvällen. “Om du ska ringa, så ring tidigare brukar jag säga. Sur och tvär som en felvänd sill i byrålådan medan hon kvittrar på. Hon lyssnar på mitt råd…och ringer hon kvart över nio nästa gång…
Fast nu var det ju inte det jag skulle berätta. Kommer inte ihåg vad det var faktiskt.
Jo just det. Hela tanken med detta inlägg var ju att berätta att flytten av bloggen från Hejsan till Svejsan gick bra.
Måste ändå berömma alla fantastiska företag för att bara ha chattar i bästa fall och kanske en mailadress. Har varit i kontakt med tre såna företagingar denna vecka. Ingen har ett telefonnummer. Där man alltså inte kan använda sin fantastiska telefonröst. Det mest fantastiska med att få hjälp på chattar är att det kan ta flera dagar att få hjälp. Då har man ändå haft ständig kontakt. Men så kommer det en ny person som tar över ärendet och så får man börja om från början…med att förklara varför man sover i stjärngossemössa och om den är gjord i tålig plast eller wellpapp. Precis när man börjar närma sig en lösning då kommer en ny extraknäckande gutt eller guttis från Dalsland eller Mumbai och säger: Hej det här är Pang i Pungen vad kan jag hjälpa dig med? Jo, svarar man då, jag är lite otålig i min plastpump…
Sen går man och lägger sig i tvättstugan och rättar till strumporna med giraffer på under huvudet. Precis när man håller på att somna, ja då ringer mamma.
Nåväl, im back…tror jag.

One thought on “Braxen hava små öron”

  1. Så jävla gött att du är tillbaka! Dina texter är verkligen en ynnest att läsa och målar den annars så gråa vardagen i färg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *