Stormen och tröttheten

Det ska blåsa upp till storm. Säger de i alla fall. Snöstormen Äggbert. Drivor med snö. I morgon kanske jag skickas ut till närmsta vintergalax med en snöskyffel i handen. Så att hyresgäster kan kliva ut ur sin port och gå och hämta ett recept mot flamberad ångest eller köpa en jättegrön mjölk.
Äggbert din gamle fladdrande flöjt. Blås ditt flås någon annanstans.
Har nu alltså försökt blåsa liv min poetiska ådra. Som en poetisk metrolog. Känns fantastiskt.
I övrigt händer det inte så mycket. Tröttheten har dominerat. Har precis tagit mig ur en period (som det verkar) med grymt lite och dålig sömn. Har nu sovit som Herr schtock de sista nätterna.
Förra fredagen när tröttheten kanske var som värst promenerade jag till bilen för att ställa in den i garaget efter arbetsdagens slut. När jag hade kommit halvvägs till garaget kändes det som jag hade glömt något. Det här känns inte rätt, tänkte jag.
Jag blev stående en stund…sen kom jag på att jag hade glömt bilen. Jag fick vända och hämta den.
Ganska ny på jobbet (dock inte med att lämna bilen i ett garage eftersom man alltid avslutar arbetsdagen så) tänkte jag att det kunde vara en rolig ajsbräjker och berätta för de nya arbetskamraterna. Som tur var så litade jag inte på mitt omdöme då sömnbrist kan bete sig som en gratisfylla. Lät därav bli. Vilket nog var tur om man inte skulle klassas som idiot, vilket jag i och för sig inte har något emot.

Har skickat efter en ny brödrost. Materiell glädje som varar i fem minuter. Det stod att den kunde rosta bröd. Tyckte det lät pangigt och slog genast till. Det hindrar en inte från att prova att rosta mjukost eller torka fuktiga strumpor i den.

Äggbert för fan! Let it loose!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *