Foodora, you fackin guy!

Jag sitter och dricker en öl och lyssnar på dette band som har massa växelström i sig. De är från ett varmt land och jag bor i ett land där maj-månad klimatmässigt känns som ett dåligt skämt.
Jag är tröttare en Olga på 92 vårar som lagar strumpor åt sina osnytna barnbarn eller Brak-Bert som släpar en traktor med soppatorsk upp för en backe brantare än Gunde svans haka.
Har betalat räkningar som den godaste medborgaren i Södra centrum. Hade det varit förr i tiden, så hade jag nu haft kvar pengar till ett sexpack, en trisslott och en slang med ryggstöd. Nu är det inte förr utan just nu, så jag lägger pengarna på hög eller klockor som kommer hem i små paket. Är jag lyckligare för detta. Kanske. Kanske inte…men det ger mindre ångest.
Sen beställer jag väldigt ofta mat från Foodora. Så pass ofta att jag nästan skäms och helt säkert skulle skämmas om jag berättade för min mamma som aldrig skulle få för sig att ta en taxi efter en kväll på restaurangen oberoende hur många mördare och våldtäktsmän som skulle kunna hänga i klasar i trädkronorna.
Ibland köper jag hem mat efter jobbet. Lägger i kylskåpet. Den ska jag laga till snart om en liten snartig, straxig stund. En timme senare öppnar jag kylskåpet. Tittar resignerat på matvarorna och tänker ojojoj vad jobbigt. Sen sitter jag framför datorn och beställer hem en aggromeny med dubbla bröd mellan hamburgarna och fjorton dipsåser som jag doppar mitt fritte-frattsen i.
När sen klockan är exakt 22.19 krälar jag upp på loftet. Prick kl.22.35 sover jag som ett osnytet barnbarn till Olga och Brak-bert.

Nästa gång eller gången efter ingen gång ska jag berätta om något märkligt jag såg när jag tog mig till jobbet. Roligt var det också.

Nu jädrar Foodora. Here I come like ö fladdrig mus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *