En serie.

Såg en serie för ett tag sen. En rumänsk maffiaserie. Tyckte det lät originellt med en rumänsk serie och tänkte att det har jag nog aldrig sett någon.
Känns inte som man vet så mycket om Rumänien. Mer än att det är fattigt och att det bor mycket romer där.
Väldig mycket oputsade miljöer och flashiga miljöer som slåss om plats. Mjukisbyxor och hucklen. Väldigt öst som undertecknad är väldigt förtjust i. Hade kunnat åka dit bara för miljöerna.
Själva serien var rätt svårplöjd på grund av två saker. Och det överskuggade väldigt mycket.
Det ena var språket och brukandet av det. Könsord haglade och det var perversa sex och rumphålsliknelser i varenda scen. Det skulle stoppas upp saker där hela tiden och utvalda släktingar skulle äta bajs osv. Väldigt tröttsamt och kladdigt i längden. Dessutom var synen på kvinnor och HBTQ-personer helt bedrövlig.
Det andra var det största problemet. Det gick inte att gilla någon av karaktärerna i serien. Ofta brukar det ju vara att exempelvis huvudrollsinnehavaren gör sviniga handlingar, kan bete sig som ett as, men får dig ändå att vobbla känslomässigt för att han eller hon är mänsklig och visar upp något slags mänskligt sida. Att alla gör misstag, men egentligen är goda i grund och botten. Här var det tvärtom. I stort sett alla var riktiga praktsvin. Det var en ren lättnad när människan hamnade i den uppgrävda gropen, och hålet täcktes igen. “Det var ju skönt att slippa se det aset mer”, tänkte man varje gång. Eller så hoppades man på att människosvinet skulle hamna i gropen förr än senare.

Den bästa scenen i hela serien var dock när en snubbe tände en cigarett, nickade och sträckte fram ciggpaketet.
“Nej tack” svarade den andra snubben. Han fick en fnysning tillbaka och sen kommentaren:
“Är du ett sånt där hälsofreak eller?”

Kan inte rekommendera serien, eftersom jag ens inte lade märke till vad den hette. Känns ändå rätt skönt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *