Nycklar och blippar och alla mina kontor.

Den där tröttheten som slår till på fredagar, oftast någon gång efter lunch kan nästan te sig som ett skämt. Då gäller det att inte ge sig på för avancerade arbetsuppgifter…för man är bäng.

Igår skulle jag parkera bilen i ett garage som ligger under ett av mina kontor (hur många kontor och garage har han egentligen, den jävla Elon Musk-kopian? undrar någon kanske. Jo det ska jag inte berätta) Jag slängde blippen till garageporten lite lojt och världsvant i konsolen mellan sätena…och missade. Den hamnade i den där smala springan mellan sätet och konsolen, där ens inte jag får ner mina smala mozart-händer. Jag tog hjälp av den långa el-skruvmejseln…som jag omgående också tappade ner i springan. Tur att man är en promenerande verktygsbod. Jag tog fram polygripen. Det gick liksom inte att få till gapet polyfanskapet, så jag svingade den mot skruvmejselns skalle. Mejseln flög ut som en projektil och landade vid mina fötter. Polygripen i sin tur gled ur greppet och dråsade ner i springan. Skojig lek det här, tänkte jag och kom på mig själv med att sitta och glo in i garageväggen de nästkommande minuterna. Efter att ha bökat till kroppen och nästan trasslat in huvudet i ratten fick jag upp mejseln från golvet. Jag körde samma slungande teknik för att få ut polygripen ur springan, men polygripen var tyngre än mejseln. Så jag fick press-hångla ut polyfjärpen. Jag tappade till slut mejseln och den rullade iväg mot fötterna, och snart var jag intrasslad i ratten igen. Till slut och efter viss möda och stånk och vassa ord om Elon Musks sumpiga pengar så trillade polygripens hode fram och jag grep den jävolen om halsen och körde ner den i sin lilla ficka snabbt som Clintan. Tillbaks på ruta ett igen med blippen till carporten…
Med fingrar som ostekt bacon lirkade jag ut den från springan. Bit för bit och med tungspetsen som nådde nästippen i koncentration.
Jag lade den prydligt i mittkonsollen och sjöng en segervisa om Alibabba och de 39 rövarna och deras moster Agda som gick på gatan, på händerna.
Sen gick jag upp till hyresgästen med smockarna i handen och rensade hennes vask så det gamla stekfettet yrde och stänkte upp och prydde mina ögonbryn som riktig fredags-mascara. Like a fuckin king!

Senare på eftermiddagen när det var dags att gå hem så hängde jag i sedvanlig ordning upp nycklarna i nyckelrummet (som faktiskt ligger i ett av mina kontor). Det var bara att det att denna gången hängde jag upp ALLA nycklar. Även nyckeln till omklädningsrummet och mitt skåp och mina hemnycklar. Dörren har automatisk dörrstängare och har slått igen efter att den har slagit igen…så att säga.
Det var bara att snällt sätta sig och vänta på att någon av mina kollegor (som inte skulle gå hem lite tidigare) dök upp så de kunde låsa upp nyckelrummet åt mig.

En annan gång när jag jobbade i Tynnered, även det en fredag skulle jag som avslutning på dagen ställa in bilen i garaget. När jag hade kommit halvvägs till garaget kände jag att det är något som är fel. De t år nåt som inte stämmer. När jag kände tröttheten i benen insåg jag att jag hade promenerat till garaget utan bil.
Kommer ihåg att jag var ganska ny på jobbet och kände mig inte helt bekväm med att berätta detta som ett skojigt, men helt sant skämt när jag kom tillbaka.
De hade nog bara tänkt att den där människan är nog olidligt dum i huvet.

Nu är det fredag. Så jävla gött. Ägnar mig åt att dricka folköl och skruva ihop en (Hill)Billy-hylla som jag köpte på IKEA i veckan. Tror den kanske kommer likna en igloo när jag är färdig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *