And the wind cries Malik

Maaaaaalik!
You old twat! Jag kan känna vinddraget av dina fladdriga labbar bakom husknuten. Du är som ett argt djur på alla fyra. Det har legat en gammal julgran nedanför min balkong i veckor nu, men den tog du med dig i bara farten din hurtige storm, som en dansk hade sagt. För du är tydligen dansk. Det var jag tvungen att läsa mig till. Eller kanske till och med grönländsk. Jag undrade nämligen vad det var för tramsigt namn på en rejäl jävla storm och vem som kom på detta namn. Det var alltså en dansk.
Hade en hyresgäst på ett av mina jobb som hette Gringo. Det tyckte jag både var sköj och coolt. Det hade gärna nästa storm fått heta. Men det där är noga bestämt sen innan uttalade sig personen i artikeln som jag läste, så man lär väl få vänta.
Har även för mig att när man var liten, i mitt fall på 80-talet, att man använde egennamnet Gringo som skällsnamn på någon person. “Han är ett jävla Gringo!” Kunde det sägas. Jättedåligt på flera sätt eftersom ingen fattade vad eller hur man var när man var ett gringo, men alla höll med ändå.
Så nästa storm borde alltså heta Gringo.
I övrigt är det ju rätt coolt att vara en storm. Eller liknas vid den. Det har jag varit några gånger. På krogen till exempel efter allt för många öl som just då kändes för få. Som en jihu-ansk storm har jag tagit dem med storm och gått hem allena.
Eftersom jag har slutat på mitt jobb har jag spenderat otroligt mycket tid allena. Det sätter sina spår i form av något jag inte har räknat ut ännu. Tur att jag är rätt schysst och umgås med ändå. Jag tittar ner i klockor och urverk hela dagarna och skruvar och kliar mig i hodet och drömmer om sekundvisare som promenerar runt i cirklar i naveln. Men jag ska nog klara mig ifrån den stora sinnessjukdomen även denna gång. Konstigast är att inte gå upp och gå till något jobb. Och den där lyckan när helgen kommer som man har gjort sig förtjänt av.
Nu jävlar röt han till Malik! Det fladdrade i byxbenen och tjöt i tapeten och kluckade i toaletten och brakade i ventilerna. Jihu, du gamle Malik, du kan när du vill!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *