50 jahre!

Idag fyller den här fan 50 jarhe.

På något sett var det tidsmässigt väldigt avlägset att fylla 50. Som om den dagen var så avlägsen att den aldrig skulle komma. Men nu sitter man här (som en halvfylld eller halvtom tändsticksask) Sett från andra hållet så känns det som igår när man härjade runt på krogar. Lirade i band. Stökade och brötade och sköjade som om aldrig sköjet skulle sina.
Roligt är att de som är i min ungefärliga ålder och som jag har pratat med de sista dagarna säger ungefär samma sak: Fatta att vi är i den här åldern nu…hur fan gick det här till. Herrijädrar vad åren gick fort. Det trodde man inte osv…
De som är i den åldern som vi refererar till, dvs i 30 års åldern (de som sitter och ruvar på de 20 åren som för oss nu är förbrukade), som jag känner brukar säga lite på en höft: Ålder betyder ingenting!
Det där kan jag tycka är ett lite respektlöst uttalande. Ålder betyde en jävla massa. Dessutom går det ju inte att säga det till någon som är 20 år äldre. Kom tillbaka och säg samma sak om 20 år så får vi se.
Dessutom är ju ålder en jävla massa. Att säga att ålder inte betyder någonting är ju som att pissa på att det skulle vara någon mening med att bli äldre. Att det som en människa formar fram genom tid hos sig själv. Insikten och den personliga investeringen skulle då vara poänglös…
Jag kan inte minnas att jag har sagt den flösklen till någon. Speciellt inte till någon som är 20 år äldre än mig. Skulle känna mig som den där idioten bakom ratten i en bil som skriker, visar fingret och tutar…
Har dock en yngre vän i 30 års-åldern kallar mig gamle gubbjävel och frågar hur det känns att vara riktigt gubbe. Känns mycket mer respektfullt. Vänta en sinsådär 20 år och se, brukar jag svara. Det går fortare än du tror.

Nåväl, anyhow och fucking shit. Här sitter man nu. Såklart med en öl framför sig. Skall strax bli bjuden på middag av syster och mor och i helgen vankas galejos!

Av någon anledning känner jag mig extra snygg idag. Det kan vara åldern (som betyder allt) eller de djupa insikterna jag samlat på mig som visar sig i det gråspräclihäga skägget och de icke rynkade ögonbrynen.
Det kan också vara att jag känner mig totalt avväpnad inför allt och ger fan i vilket.

2 thoughts on “50 jahre!”

  1. Då får man säga grattis till en av Sveriges mest läsvärda bloggare. Få beskriver den gråvardagen som dig, men kanske lite inslag av Birro i det du skriver, fast med en jäkla massa humor och pajas. Grattis!

    1. Gubbhelvetet tackar ödmjukast både för fina ord och för själva gratulationen!
      Jag borde fan ta tag i struplocket och skriva oftare här. Det är ju kul när man gör det, vilket jag tydligen genast har glömt bort. Till nästa gång man skriver igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *