Rapport om Bukowski och morfar

Jag har börjat läsa Postverket av Bukowski igen. De tio inledande raderna i boken är fantastiska. Efter dem är man fast och tvingad att läsa vidare.

Det är alla helgonahelgen. Vi har tänt gravljus på mormor och morfars grav. Min morfar blev 101 år. Han rökte till han var 40. Åt mat som mormor lagade. Ofta med tillhörande feta såser. Han var stark som en oxe. Nästan två meter lång. Drack drink före maten, och är i slutändan ett exempel på att man inte behöver vara så förbaskat överdrivet hälsosam så man blir fnösketorr på köpet. Om man nu strävar efter att bli… 101 år.

Nu ska jag gå och lägga mig med händerna under täcket, fötterna under huvudkudden och huvudet upphängt på kroken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *