En tur av minnen genom Östra Göteborg.

Vi fick oss en lång resa. Jag, opersonliga assistenten och min brukare. Vi skulle till odontologen. Han skulle kolla sina gaddar. Ibland när man åker sjukresa så hämtar föraren, eller släpper av andra kunder på vägen. Idag blev det en tur genom halva östra Göteborg. Blev slagen av hur mycket man har varit med om i dessa stadsdelar genom sina tretton år i götet. Vi åkte från Angered sen genom kortedala (här börjar resan genom östra gbg.)- Där på den där macken skulle jag byta till vinterdäck på bilen en gång. Det skulle gå fort sa dom. De sa “strax kompis” i tre timmar och när de fick syn på mina däck garvade de åt däckmönstrena. Det var kö långt ut på gatan. På kortedala torg gjorde jag alla inköp till farsan två gånger i veckan under 1 1/2 års tid. Mat, medeciner, alkohol, tips och bibliotek. Själv gick han knappt utanför dörren. Han söp ner sig vecka ut, vecka in i ett år. På påskafton hittade jag honom halvdöd i sängen och jag ringde akuten och ambulancen kom och hämta honom.
Kviberg – Hur många gånger har man inte gått på kvibergs marknad. Hela världen fylld i några gigantiska militärbaracker. Här hittar man fan allt. Det var även här någonstans, på väg hem, på nattvagnen till bergsjön som en gammal tjej i ilska kastade en fiskburgare i huvudet på mig. Det blev jubel och applåder på spårvagnen när den träffade och salladen yrde som en fontän.
Vi passerade Munkebäck och shellmacken. Syrran bor i närheten. Vet inte hur många gånger vi har stannat där med taxin efter en blöt kväll på krogen för att köpa sexpack och rökvärk för att fortsätta vansinnet hemma hos henne.
Sist passerade Vi Redbergsplatsen och Olskroken. I dessa områden har jag bott i olika lyor under många år. På Nobelkyrkogården ligger en del kända figurer begravda. Bland annat Viktor Rydberg. Den gamle rävens grav bestämde jag mig för att leta upp en sommarnatt. På fyllan såklart. Jag hade med mig en flaska rött och begav mig ut på äventyret. Kyrkogården är rejält stor och jag vinglade runt i några timmar. När jag till slut gav upp satte jag mig på en grav och drack upp resten av vinet. Jag tror jag slocknade till några gånger också. Gryningen dök upp. Jag reste mig för att promenera hem. Innan jag gick vände Jag mig om och kollade in gravstenen jag suttit på. Mycket riktigt! Där låg han. Självaste Viktor. Jag hade suttit och snarkat på hans grav. Nöjd gick jag hem och sov ruset av mig.
Den här anekdoten får avrunda bilturen. Sen blev det ändå raka vägen till odontologen.
Jag bor numera i majorna. Ibland längtar jag tillbaka till de östra delarna av göteborg. Misstänker att en del av min själ dansar runt där fortfarande.

Published with Blogger-droid v1.6.9

Ett svar på ”En tur av minnen genom Östra Göteborg.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *