I jourbutiken.

I min jourbutik där jag köper tobak jobbar en stor snubbe som har rakat bort ögonbrynen och målat tillbaka dem med en tjock tushpenna.
Han kan inte huvudräkning. Tycker det är en lysande ickekunskap när man jobbar i butik. (har ingen aning om varför han inte slår in varje post direkt i kassan) En gång när han plockade fram miniräknaren för att räkna ut vad 100+10 blev, berättade jag summan för honom innan hann räkna ut det på räknaren. Då blev han irriterad. “Shhh! Du stressar mig”, sa han. Stör mig inte när jag räknar!” Jag bad om ursäkt. Numera står jag alltid tålmodigt och väntar medan han plockar fram miniräknaren. För att inte förstöra stämningen. Ibland kan jag se hur bussen jag ska med åker förbi medan han fipplar med knapparna.
En gång konstaterade jag för honom att det kändes skönt att det var helg. Han svarade att det känner bara människor som är rika och tjänar massa med pengar.
“Solskenet är gratis” höll jag på att säga, men han hade redan plockat fram miniräknaren. Då vill man ju gärna inte störa. Förstöra stämningen så att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *