En parkbänk på vift.

Fikade på Ljungans på avenyn idag innan jobbhelveteshelgen skulle dra igång. Jag satt där och rörde i kaffekoppen när det plötsligt hördes ett brak från andra sidan gatan. Det kom en parkbänk släpandes över gatan och över spårvagnsspåren. Avenyn är en ganska bred gata och vältrafikerad av spårvagnar. Parkbänken drogs av en best till hund. Efter ekipaget kom en tjej springande och skrek: “Staaaanna!” Sist kom mobben. Bänken fastnade i en trottarkant utanför fiket där jag satt. (Till skillnad från ett liknande inlägg som jag skrev för ett tag sen då en hund kom springande med en stor metall-låda efter sig så skällde den hundägaren ilsket på sin byracka). Tjejen satte sig lugnt på huk bredvid sin hund och lugnade ner den. Två rediga män kom fram och kollade läget. Sen tog de bänken, bar iväg den över gatan och placerade den under ett träd. Precis när de hade ställt ner bänken kom en kvinna och satte sig på den. Som om inget hade hänt.
Nu har vi även lärt oss att parkbänkar inte är något vidare bra att binda sina jyckar i. Om man nu inte har en liten råtta i sitt koppel vill säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *