Vårt allas kära Avenyn.

Avenyn. Välkommen till stans vidrigaste gata. Kanske regionens, länets, landskapets… till och med sveriges vidrigaste gata. Turisternas gata. Det första de ser. Göteborgs stolthet och paradgata… 

Här tar jag bussen varje gång jag har tagit en öl eller kommer från jobbet. Jag ser nåt helt annat.

Har skrivit en lång dikt om den här gatan en gång. Den handlar om en bomb som smäller av och jämnar hela gatan med marken. Fåglar  kretsar kring liken och äter ögonlober. Den slutar med att det står happy hour på skyltarna till alla krogar, men ingen går in eller ut.
Diktmässigt kan det vara min masterpiece.
Bloggmässigt kan det här vara det mest livsbejakande jag skrivit på länge. Åtmindstonde när det gäller avenyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *