Sweet och Brian Connolly.

Yes, det är fredag! Så fick då Johan sin benfria kotlett. På Galliano.

 

Har läst en del om Sweet och Brian Connolly. Sweet tillsammans med Kiss fyllde större delen av min musikaliska uppväxt. Genom min äldre bror. Jag har musikaliska minnen av dessa två band redan från fyra års ålder. Tycker fortfarande att Sweet är ett genialt band. Bitvis enormt hårt och rått ljud för den tidsepoken. Före sin tid. Sen har de ju såklart gjort en hel del smörja.

Sångaren, Brian verkade vara en riktig ruffig och hård snubbe. 1974 blev han tydligen svårt misshandlad utanför en krog. Han fick ta emot flertal sparkar mot strupen och förlorade permanent en del av sitt sångregister. Ganska tragiskt. Kanske därför rösten låter så whiskeyrisig när han sjunger högre oktaver. Han sägs också vara den rockmusiker som har rekordet i att ha haft flest hjärtattacker. Han led tydligen av enorm ohälsa och grav alkoholism. Vid ett tillfälle överlevde han fjorton hjärtattacker på en dag. Han fortsatte som vanligt med musik och alkoholintag. Han blev bara 51 bast. Det lilla som jag hittat att läsa om honom på nätet känns ganska deppigt och sorgligt och ruffigt och hardcore.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *