Förmultningsprocessen.

Äter billys panpizza. Nyttigt, näringsrikt och nästan ingen deg alls.

Såg ett program om förmultningsprocessen igår. Exprimentet gick ut på att de hade lämnat massa mat framme i rumstempratur i en glaslåda inrett som ett kök. Sen kunde folk se in i glaslådan vad som hände med maten. Först kom möglet. Det bröt ner allt. Fågel, fisk och en hel gris. Sen släppte man in ett litet gäng spyflugor som kalasade och släppte ut massa ägg. Trehundra i stöten. De blev larver som också bröt ner köttet och fågeln och fisken. Allt såg ut som en gegga. När larverna var mätta och belåtna på det som nu såg ut som en stor sörja förpuppades de. Ur pupporna kom de tiotusentals flugorna och gjorde rent bord. Man fick följa hela processen från dag ett och 30 dagar framåt.Stanken beskrevs som obeskrivlig. När folk fick lukta på den geggiga sörjan som hade vart en kyckling studsade de i rekyl baklänges.

Detta är vad som händer med kroppar som grävs ner i jorden. Fast där går tydligen processen fortare. Den dag det är dags vill jag bli kremerad.

Hade precis ätit en big mac innan jag fastnade framför programmet. Visste inte hur jag mådde. Sen lovade jag mig själv att ta en närmare titt i min kyl. Ska göra det i dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *