Bärs, frukt, grönsaker och anskrämlig musik.

Tar en bärs på Landala krog igen. I snitt kan man säga att jag dricker en till två öl varann dag. Om man bortser från sköjeriet som bara råkar hända då och då. Varannan dag då jag inte dricker dessa en till två öl äter jag ett äpple, alltså förutom den övriga mat som jag slungar i mig. Ibland slänger jag in en clementin också. Helfestligt! Banan har jag tröttnat på fullständigt och Mango har jag aldrig varit särskilt förtjust i. Plommon blir jag dålig i magen av. Vindruvor är gott ibland. Öl tycker jag är gott. Broccoli är äckligt och squash är helt meningslöst. Spännande fakta om Johans mat och dryckesintag.

Det var ju inte det här jag skulle prata om med mig själv. Skulle egentligen bara nämna att musiken den korta stund jag suttit här har varit rent vanvetto-anskrämlig. Först ut var någon slags 50-talslåt. Texten handlade om att om man gick runt och log så skulle man må bra. Man skulle le hela tiden. Då skulle man må bra och vara glad hela tiden. Det är ju skönt att må bra och vara glad, ställer mig ändock lite tveksamt till budskapet. Och sångarens trötta inlevelse övertygade sådär. Den andra låten var någon slags blueslåt sjungen av en kvinna som sjöng på japanska. Japansk blues. Funkade inget vidare. Sen kom en annan japansk låt. Den var så ledsen, så det var lite hopplöst att andas. Och nu… Spelar de en låt med en saxofonslinga som aldrig upphör. Kan lätt vara det knulligaste jag hört. Om jag blundar, ser jag framför mig hur folk knullar på borden och smetar in varandra i sötsur och currysås. En rysning går som ett spett genom hela kroppen (av obehag).
Jag tvingar till mig ett leende. Jag kanske borde le oftare…

Förövrigt, när jag stod ute och rökte nyss gick det förbi ett gäng kids i tio-års åldern kanske. En av dem berättade för de andra:
“Om man ägde femtusen spänn så skulle man kunna köpa 100 hamburgare!”
Det gick någon slags våg av whooo, som svar från resten av gänget.
Nu spelar de Brubeck här. Ingen ordning alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *