Slipsen och djuret.

Tar en bärs på kineserian i brunnsparken. Firar att jag fick sluta en och en halvtimme tidigare på jobbet idag. Hipp hipp hurra för mig!
Kom att tänka på det här med slips. Hade nämligen på mig slips när jag var ute i lördags. Käkade på Mc Donalds på Avenyn innan jag åkte iväg till andra lång. Tänkte att man smälter in på Avenyn som städad typ i slips som efter några timmar går runt och är en dryg och ostädad slipsgubbe som vinglar runt och är präktig och otrevlig. Kort och gott alla de dåliga sidor man kan komma på gällande den slipsklädde mannen på denna ganska vidriga gata.
När jag stod och väntade på spårvagnen på valand kom en kvinna fram och tittade på min slips. Sen frågade hon om jag hade varit på julbord. Jag sa nej och promenerade bort en bit. Hade jag varit på julbord så hade nog slipsen varit rödbetssallad-färgad. Min var svart.
Väl på andra lång tyckte jag att jag smälte in som en hipster. Förvisso var det en tant och hennes vännina i 50 eller 60 årsåldern som svalde mig hel med sina blickar och dansade så sexigt de kunde framför mig. Visste inte riktigt vad jag skulle känna. Rädsla?
Såg slipsen lite som allväders-stövlar. Den funkar i alla väder. På alla gator.

I morse när jag åkte till jobbet såg jag en snubbe som promenerade förbi Götaplatsen. Han hade en kaninmössa med kaninöron. Byxorna hade samma täckning som mössan. Han hade en leopardfärgad överrock i pälsmaterial och hade sytt dit en svans som kanske var en halvmeter och som släpade i marken. Ryggsäcken bestod av massa små rävsvansar. Om utstyrseln var äkta päls eller ej låter jag vara osagt. Undrade vilket djur han var. En framknullad korsning mellan kanin, leopard och räv. Hur gör djur?
Tycker väl att alla får klä sig som man vill. Kunde ändock inte låta bli att känna mig provocerad av sköjeriet. “Varför liksom?” Var frågan som dök upp i mitt hode om och om igen.
Klädseln kändes hur som helst väldigt lite allväders-stövlar.
Han kanske var på väg till en jobbintervju. På Borås djurpark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *