Goodbajos jobbhelg!

“Nu ska jag gå hem. Böööh!”
“Ha det bra ikväll!”
“Håll käften innan jag lappar till dig! Moahahaha!!!”

Det här var den första konversationen jag hörde mellan två alkisar i baren när jag hade satt mig ner på sejdeln. Satte standarden på något vis. Välkommen ut i världen igen Johan efter total isolation i 30 timmar av kneg.
Nu sitter jag på Kellys. Ska quiza med Eddo om en stund. Vi brukar ju göra det då och då. Vinsten är tre eller fyrahundra spänn i baren om man vinner. Vi gjorde det en gång för en massa år sen. Eftersom vinsten måste förbrukas samma kväll, blev vi redlösa, har jag för mig. Total uppmuntran till totalt förfall…

Gitarristen i vårt band jobbar som bussförare på väsköttaschlätta. Han har också jobbat helg. Och haft viss ångest över detsamma. Han brukar skicka lite sms då. Gårdagens sista nattresa hade slutat med att kidsen hade smugglat in kebaber i olika former på bussen. Trots att det är strängeligen förbjudet, hooooo! Längst bak i bussen efter resan hade han hittat kebaber i olika former nedkletade på golv och säten. Städandet och skrubbandet hade varit ångest och svett.
Eller som Cornelis sjunger: “Efter midnatt, kommer kackerlackorna fram/Efter midnatt, biter dem huvet av all skam.”
Själv tycker jag det är ett dumt påhitt att jobba helg, men smått fantastiskt när det över. Lite som man aldrig har varit värd en öl så mycket i hela sitt liv.

Nej, nu MÅSTE jag beställa en öl till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *