Dolly Dynamo

Träffade en gammal bandpolare för en stund sen. 25 meter från Vickis pizzeria. Han hade med sin dotter Alma. Försökte hälsa på Alma, men hon ville inte hälsa på en skäggig gubbe i pälsmössa. Kan vara ett klokt beslut. Hon gömde sig istället bakom sin pappas rygg. Tiden går… Tiderna förändras.
“Brukar du inte dricka öl på Vickis?” undrade min polare.
“Jo, jag tänkte faktiskt ta en bärs där nu.” svarade jag.

Dolly Dynamo hette bandet. Bandnamnet var en kombination av att någon i bandet höll på laget Dynamo Dresden. Dolly var taget efter min farmor som hette Dolly. Min kusin var sångare i bandet. Jag spelade trummor. Vi spelade rock med lite gamla punkinfluenser. Vi var ganska bra. Lyssnade på några inspelningar för ett tag sen. Jag måste säga att jag gjorde en rätt bra trumminsats.
Vi gjorde en rolig spelning en gång. För KPMLR. Mitt i Brunnsparken, mitt på dan. För den som inte känner till Brunnsparken, så skulle motsvarigheten kanske vara att spela på plattan i Stockholm. Publiken var av otroligt svajig karaktär. Kids som stod och hängde och rökte. Människor som stannade upp någon minut i sitt shoppande och sen gick vidare. Alkisar som satt och söp oberörda på bänkar, en del vänner och en del okända som faktiskt stod och diggade. Minns speciellt en tant i sjuttio års-åldern som var riktigt tjusigt klädd. En fashionista som dansade så NK-kassarna svängde omkring. Helt själv.
Efteråt blev vi bjudna på en båttur i kanalen. Vem som bjöd på turen minns jag inte. Minns iallafall att lyckan var total där i båten, efter en lyckad spelning. Att glida fram på vattnet med en bärs i handen. Vi blev avsläppta vid Rosenlund.
Resten av kvällen minns jag inte. Sannolikt blev vi fulla någonstans på andra lång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *