Alkisfrissorna

Promenerade ner till indiern för en liten stund sen. Jag dricker alltså en öl. Hade vart hemma hela dagen och kände i ådrorna att jag var tvungen att komma ut en liten stund.
Eftersom den här indiska restaurangen ligger i ett hörn så har stället uteservering på två sidor. På den ena sidan sitter det ett gäng alkisar. På den andra sidan, alltså runt hörnet sitter jag. Jag ser dem diagonalt genom restaurangens fönster. Tre alkisar bredvid varandra…

Alla är vithåriga och alla har frisyren bakåtkammad så den räcker ner till nacken. Verkar vara den vanligaste suputfrillan. Undrar varför?
Kanske de har var sin kompis (eller samma) som klipper dem en gång i halvåret när håret räcker ner till axlarna. En sax i nacken och så rätt över i en horisontell linje. Kanske de går till en herrfrisör som vet att de är alkisar och vet hur en alkisfrisyr skall klippas.
Alkisfrissorna är slående lika bratfrillorna egentligen. Alkisen har oftast lite tunnare hår, den naturliga hårfärgen som en gång fanns har blivit naturlig grå eller vit. Till skillnad från bratsen skippar de vaxet eller gelén och använder en blöt kam och kammar hela tjosanfladdret bakåt.
Det kan vara så att min frisyr snart är där. Brat eller alkisfrisyr. Jag är varken det ena eller det andra. Känns viktigt att understryka. Dock så gillar jag att sköja till det ibland. Med blivande brat eller alkisfrissa. Det är bara för att jag älskar världen.

Fick precis en fråga från en av gubbarna om jag var Gaisare. Jag svarade att jag inte var nånting. “Alltså inom fotboll”, lade jag till, för säkerhets skull.
Han svarade att jag kändes som en Gaisare.
Är det detta som kallas ett sjätte sinne? Att känna djupt inom sig om någon är Gaisare eller inte. Och sen ha fel. För hans del verkade det ju nämligen gå sådär…
Önskar att det var min bror, som är fullfjättrad IFK-supporter, som hade fått frågan. Och att jag hade suttit bredvid. Troligtvis hade det blivit otrevlig stämning. En sak som dock är ganska säker, är att han aldrig mer skulle satt sin fot på den här jävla indiska Gais-syltan.

Nu ska jag strax gå hem och prova min mindre stekpanna som jag köpte igår. Jag skall även busringa till arbetsförmedlingen och fråga om kungen behöver en ny adjutant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *