Frosseri och fylleri.

Skall gå och rösta strax. Dunka i mitt röstkuvert i låddan och hoppas på att alliansen har sugit gurka för sista gången på länge.

Igår var syrran, Kirre och jag runt och tittade i second hand-affärer. Sen åkte vi och käkade lunch på Tullen på Mariaplan. Käkade kålpudding. Helt jävla fantastisk god gammal jävla rätt.
När vi satt där kom det in ett väldigt brokigt sällskap på fyra pers. De var hungriga. Eller snarare, två av dem var väldigt hungriga. Snubben, som var typ en och femtio lång med en kalaskula som hade samma modischang som en medecinboll, beställde in en panerad ost-rätt. Hans tjej beställde in någon fiskrätt. Han käkade upp sin mat i vrålfart. Allt utom salladen. Efter att han pustat och stånkat i några minuter vinkade han fram servitören.
-Nu är det dags för fläskkarrén, sa han.
Servitören nickade och skrattade lite grann. Vi tänkte att han bara hade skämtat lite.
Efter tio minuter kom servitören ut med två karrérätter. Han och hans tjej satte i sig måltid nummer två i samma glufsiga tempo. Återigen ratade han salladen. De åt alltså två varmrätter var på raken om jag nu var otydlig. Till detta hällde de i sig två stora stark.
Herrijävlar, jag har iallafall aldrig skådat något liknande. Efteråt satt de och diskuterade efterrätt. Glaserade päron med glass hörde vi att de pratade om. Vi gick precis då, så tyvärr fick vi aldrig veta om de hade toppat sitt frosserigriseri med lite lätt och luftig efterrätt.

Senare på eftermiddagen hamnade vi på en krog på Vasagatan. Klockan var kanske fyra. Ett par, klädda i likadana fotbollströjor kom gående. De stannade i hörnet där vi satt. Det såg ut som de var packade. Tjejen stod och vinglade medan killen försökte fixa en taxi. På något vis kändes det ganska tydligt att de var turister. Han sprang ut i gatan och viftade med hela näven som de brukar göra i New York. När hon inte kunde stödja sig på honom ramlade hon i gatan. Hon kan lätt vara det fullaste jag sett på länge. Hon satt där och skrattade och kom på fötter igen. Kort efter det tappade hon sin shoppingpåse. När hon fått upp shoppingpåsen plockade hon fram sin telefon för att ringa en taxi. Genast tappade hon mobilen i gatan. Han plockade upp den och sa till henne helt trött
-Grattis, nu krossade du displayen på din iphone också.
Hon forsatte bara skratta.
När de hade gett upp tanken att vifta till sig en taxi mitt i gatan kom de fram och frågade oss vad det var för nummer till Göteborgstaxi. Till slut fick de en taxi. Han stuvade in henne i taxin och sa:
Nu åker du hem och sover några timmar innan vi ska på festen.
Tänker att hon inte skulle dyka upp på någon fest om hon lade huvudet på kudden. Snarare sova i ett halvt dygn i sträck. Eller så dök hon upp på festen i ett totalt bedrövligt skick.

Nu ska jag som sagt gå och rösta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *