Brevfilm… Hmpf, host host, harkel…

Sitter på balkongen och tråkar mig med några folköl. Lyssnar på gamla brända cd-skivor. Man skulle haft några fina ögon att titta in i. Samtala med någon med ett bättre inre. Men det är dåligt med dem personerna så här års. Folk visar mest upp sitt fulaste jag, precis som jag, fast ännu värre…

När jag käkade frukost i morse gick det ett program som hette Brevfilmen. Antar att det syftar till brevfilmen som fanns med i programmet Bullen som gick på 90-talet(?). Då för ungdomar. Alltså, om det nu är någon som har missat det helt och hållet så var det någon ungdom som skickade in ett brev med ett problem, sen så gjordes en liten film om den jobbiga situationen.
Nu hur som helst, brevfilm för vuxna människor. Kan nästan vara det sämsta och tramsiga och värsta program jag har sett. Med satt också en panel som skulle backa upp brevfilmen efter den hade visats med smarta råd osv.
En av brevfilmerna handlade om en familj som hade problem med egentid (vad annars?). De hade en dotter och undrade hur de skulle göra när de behövde prata om intima och privata saker som inte dottern skulle höra. I en scen pratade engelska vid frukostbordet så inte barnet skulle förstå. Hon fattade ändå vad de pratade om. I nästa scen gick de runt och pratade vad jag antar kallas sjörövarspråket(?). Då tittade dottern på dem som föräldrarna hade käkat knark.
Sen var det panelens tur att komma med ytterligare förslag. De satt och tramsade och flamsade som om hela rummet var fyllt med flabbgas. Pratade i munnen på varann så man mådde jättedåligt. En fet och präktig groda i panelen av de tre som jag inte vet vem hon är tyckte det här med sjörövarspråket var jättesmart. “Guuuud vad smaaaart”, sa hon. “Det ska jag också använda när mina barn är i närheten!!!”
Programledaren tyckte det var helt hilärijos!
Är folk lite dumma i hela lilla hodet?
Går det inte avsätta två eller fem minuter för varann för att säga till varandra att man vill knulla med varann utan att köra det vid frukostbordet på spanska eller med sjörövarspråk (ett större problem borde kanske vara att orka eller hinna med att knulla)?

Jag är inte förälder själv. Vilket ni säkert förstår. Därför har jag kanske enligt många ens inte rätten att uttala mig i frågan. Hade min blogg haft en halv miljon läsare hade jag väl fått ilskna kommentarer i drivor från föräldrar som ansåg att jag inte visste vad jag pratade om, och arma jag hade vart tvungen att ta mig en eller flera stänkare för att stärka mig.
Däremot är jag, hur drygt det en låter, utrustad med sunt förnuft. Och, har nu mina föräldrar gått runt och pratat med ett hittpå-språk under min uppväxt och i min närhet blir jag både beklämd, ledsen och lite äcklad så här i efterhand…

Nåväl, nu ska jag snart gå ner en runda på krogen. Använda mitt sunda förnuft och visa upp det finaste av mig själv…

Puss mitt i krysset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *