Orust.

Kom hem från Orust igår. Varit där sen i söndags.
Min syster har gift sig. Stort. Ett fint litet bröllop med ett litet fåtal gäster. På landsbygden i en hyrd stuga. Fantastiskt vackert.
Nu vet jag hur jag skall gifta mig, om jag gifter mig någon gång.

Hittade en bänk på ett berg på den stora stugtomten när alla andra gått och lagt sig på natten. Med utsikt över hela landskapet. Där blev jag sittande och stående och rockande alldeles själv. Till Sex pistols och Johnossi och 12x repeat på Sid Vicious version av My Way.
Hjärnan hade kallbrand och fötterna var oroliga myrstackar. Solnedgång och sen soluppgång. Var lite sugen på att slåss med en älg. Gick och lade mig klockan åtta på morgonen.
“Man lever bara en gång”, tänkte jag. Och det är ju inte någon direkt nyuppfunnen tanke eller hållbar ursäkt. Det kan det ju förvisso vara om man råkat tro på reinkarnation hela livet, vilket jag aldrig har gjort, och plötsligt kommer på att man inte gör det längre. Äääähh…

Och nu är man hemma igen. Gick och handlade frukost i morse. För 150 spänn. Vet inte riktigt hur det gick till. Rostat bröd, fil med flingor och färska hallon, kokt ägg, juice och kaffe.
Somnade som ett barn efter frukosten.

Och nu sprängde de här borta igen. Missade varningssignalen som brukar ljuda innan själva bömben. För andra gången i rad. Förra gången stod jag och duschade när de la bomben. Lagd bomb ligger. Fy helvete vad det skakade. Trodde både jag och min intvålade kropp ihop med badkar skulle landa i källaren eller hos grannen under.

Ska träffa Putte om en stund. Han är på besök i vår lilla stad. Vi ska gå och käka någonstans. Funderar på att beställa in en felvänd buffel med krokiga tandpetare i gravad fjärsingsås. Till efterrätt kanske det blir pangluft med rättvänd sockerbit och ett glas nyponsoppa med sprängpulver.

Nu fick jag yrsel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *