Kebabsås och menthol.

Så hände det sig igen. Att Johan fick blank panna och blev svettig om hela hodet. Detta händer när han får i sig stark mat.
-Mild kebabsås, sa jag till pizzagubben.
Stark sås var vad jag fick. Jädra dude alltså!

Igår, i duschen hände något mycket märkligt. Jag provade ett nytt schampo. Det i sig är väl inte månadens mäktigaste scoop. Nej, det märkliga var att det skulle vara någon svalkande doft av mentol i schampot. Känns lite som man skulle smeta in hela hodet och kropp med tandkräm.
Jag gnuggade in joxet i hårbotten. Efter en stund började jag liksom frysa om hela skallen. Fan vad coolt (helt ordagrant) tänkte jag. Lika bra att tvåla in hela kroppen så kan den huttra tillsammans med skallen så det inte blir någon otäck obalans. Mycket riktigt. Det hade samma effekt. Hela kroppen blev kall. Bara en liten skillnad när det gällde de lite mer privata delarna. Speciellt det lilla huvudet som sitter dolt under hud, om man säger så. Den svalkande känslan förbyttes snart mot att det sved och brann. Som om paketet badade i brännässlor.
-Vad är det här för Tjernobylavfall jag tvålar in kåddarna med? mumlade jag för mig själv.
Fort under duschstrålen. Kyla möter hetta. Kände mig helt skållad av det ljumna vattnet. Kind of otäckt alltså.
Nästa gång nöjer jag mig nog med att bara kyla ner hodet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *