Hejdå balkongen.

Det ringde på dörren i morse. Det var PLL (låter som en arg organisation), fastighetsskötarna.
De håller på att besikta fasaden i huset där jag bor. Åker runt i en lyftkran och knackar på fasaden. Om man tittar med blotta ögat kan man se att den håller på att smulas sönder.
De klev in i vardagsrummet. Stängde balkongdörren. Skruvade bort handtaget. Satte upp en varningstejp över hålet där det stod avstängd.
När jag frågade hur länge det var förbjudet att gå ut på balkongen svarade de “tills vidare”. “Tills vidare” är en sjukt odefinierad tidsram.
Helt perfekt, nu när våren är på ingång. “Hejdå lilla balkongen”. Jag får väl låta bli att sköja på balkongen. Kanske skulle låta bli att sköja alls.
De trodde att de kommer bli tvungna att riva ut alla balkonger och sätta dit nya. Kan alltså ha gått ut på min balkong för sista gången.
Positivt med det är att man får ny balkong.
Negativt är att man troligtvis inte har någon balkong på hela sommaren och att man kommer vakna klockan sju av ett jävla brötande i ett halv års tid och att det kommer blänga in massa fasadgubbar i fönstret när man ska byta kalsipper.
Kanske det sämsta ändå kan vara om de tycker att det är skäligt att höja hyran med en tusenlapp i månaden när den nya balkongen är på plats. Då blir det bara till att flytta.
I övrigt är det som sagt bara positivt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *