1a Maj sa ja te daj

1:A Maj. Upp till kamp och såna grejor. Håller fanan högt här i köket med ännu en nysattack som jag genomlider just nu.

Annars vet jag inte. Jag vaknade klockan fem i morse av att ett gäng måsar som fullkomligt skrek i vansinne utanför fönsterna. Fyllesvin, tänkte jag. Vet inte vad deras exaltation handlade om. Kanske någon hade lagt en liten valborgsspya, och nu skulle det huggas in på banketten. Måsar är Nordens gamar.

Skall ner och kolla in demonstrationerna om en stund. Blir betraktare i år.
Jag och syrran gick Vänsterns tåg för några år sen. Efter att ha stått och väntat i 45 minuter på att vi skulle börja gå var vi helt sönderfrusna om fossingarna. Och när vi väl promenerade lyckades vi hamna i en del av tåget som var helt extremt trött och lamt. Det kändes som ett gravfölje. Frusna och helt ledsna gav vi upp när vi passerade en krog som badade i vårsolen. Vi klev ur tåget och satte oss på uteserveringen. Konstaterade med en bärs i handen att vi minsann visste på vilken sida hjärtat satt ändå.

Det sägs att den riktiga våren skall komma den här veckan. Tur att jag jobbar extra så jag slipper njuta av den lille gule förrädiska fan med en öl i näven på en soldränkt uteservering.
Sådant okristligt beteende kan man ju inte hålla på med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *