En heldag på Styrsö.

img_1853.jpg
Åkte ut till öarna med morsan och syrran igår. Alltså skärgården. Inte någon öde ö dit man bara får ta med sig tre saker och leva på bananer och tro man är någon jävla Robinson-överlevare…

Det blev Styrsö. Detta är den största ön i Götebotgs Skärgård. Fast det kan vara så att det inte är det. Jag bara tror det. Jag är väl för djävulen ingen ö-expert?!
Backig var ön också, men väldigt vacker på sina håll.

Vi hittade en bänk i en hamn att inta våran medhavda lunch på.
Trevligt och idylliskt. Precis när vi skulle sätta tänderna i maten så cyklade det förbi ett par bakom våra ryggar.
Kvinnan som cyklade en bit bakom mannen ropade rakt ut så det ekade över hela hamnen:
-Åååh, här är en toalett. Stanna! Herregud jag är så himla bajsnödig!
Civiliserad människa. Tack för din information. Den kommer jag ha stor glädje av i framtiden!
Syrran tappade matlusten och mor satt och fnissade.

Vi tog en promenad i jakt efter en badplats. Vi hamnade på en liten stig. Den tyckte Johan verkade bra. Plötsligt hamnade vi på en privat trädgård. Jag väntade mig gevärspipor sticka ut genom fönstren, men vi klarade oss. Farligt där ute på öarna asså.
Vi fann badplatsen och la oss på klipporna. Morsan och syrran badade. Undertecknad badkruka badade inte.
Jag hade sett en kvinna pressa sig ner i vånda i vattnet för att det var så kallt. Sen tog jag reda på att det var 18 grader. Ingen temperatur för badkrukor.
Morsan tyckte det var fantastiskt skönt. Detta gör att jag misstänker att hon är en finsk vinterbaderska och egentligen kanske heter Soumilainen i efternamn och är någon annans mamma.
Syrran tyckte inte det var kanonskönt, men det gick. Detta lät mer trovärdigt.

Efter badandet och ickebadandet tog vi en promenad till. Syrran hade berättat att det skulle finnas de mest enorma räkmackorna på öns sida som heter Bratten. De växer på ett räkträd där så det är bara att ta för sig…or not.
Ett jävla promenerande i uppförsbacke. Fråga öbor som gav luddiga svar. Vi gick i en liten cirkel först innan vi hittade fram.
När vi kom fram visade det sig att rättigheterna var indragna på räkstället. Sicket jädrans sköjeri. Räkmacka utan öl eller vin? Skulle inte tro det.
Det fanns ett fik bredvid. Vi gick dit för att ta ett glas. Och när jag säger ett glas så menar jag ett glas. Det kan nämligen ha varit den dyraste öl jag har köpt.
70 spänn för en 33:a Pripps blå. Snacka om att skämta aprillo mitt i juli.

Något väldigt märkligt på den där ön var att det inte nöjdes med att köra runt med flakmoppar som på andra öar jag har varit på. Nej, här skulle det köras runt i golfbilar. Alltså såna där små löjliga bilar som man använder på golfbanor. Tyckte det kändes lite tramsigt alltså. Sitta och vara tjusig i en golfbil när det ens inte fanns en golfbana.
Syrran berättade att man kunde hyra såna där också. Allt till det klena priset av 5000 riksisar i veckan. Jo man tackar, men tackar nog ändå helst nej.
Dessutom verkar de helt livsfarliga för fotgängarna eftersom folk kom svischande i de där burkana bakom en helt ljudlöst.
I övrigt var det en väldigt trevlig och pangig ö.

Sen kom båten. Den tog oss in till ett osänkbart fastland. Hälften av resan stod jag i aktern och hälften av resan i fören.
Morsan och syrran satt inne i båten.

Detta var tvunget att fira med öl när vi kom in till stan. Massor med öl som kostade 33 kronor styck.
Helt fackin fab och nu är den här resebetraktelsen slut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *