När Johan frostade av frysen – en roman i sjutusen kapitel.

Jag frostade av min frys igår. En stor händelse för mig. En liten för er… Tror jag har frostat av en frys en gång tidigare i mitt liv. Jag har alltid flyttat lagom till att man inte kan dra ut korgarna i frysen längre.
Isbitarna brakade ner på ugnsplåten så man trodde att det stod ett troll i köket och grävde i frysen.
Fick även slängt en del gammal mat. Lite körv och lax och kycklingbröst från 2012. Men det kanske man kunde sålt på Blocket. Hittade även en gammal isglass som jag åt upp. Rena guldgruvan. Allt annat slängde jag.

Anledningen till denna spänningsnovell som ni just nu läser är att på senare tid har all mat som man lägger in i frysen (mest bröd) blivit förstört. När man plockar fram brödet en vecka senare så är hela påsen fylld med is, snö och frost.
Därav tänkte jag att jag skulle frosta av rektangulären för att se om det hade med detta och göra. Nu när frysen är avfrostad har jag lagt in ett experimentbröd för att se hur det ser ut om några dagar. Är det mer is än bröd i påsen så får jag ringa till min debila värd och be honom hoppa in min frys och se om han har förvandlats till en snögubbe om en vecka.

Sist jag bad om att få kyl och frys utbytt fick jag kalla handen. Då var det för att jag misstänkte att den var boven när det gällde min höga elförbrukning. Grunkjäveln är från slutet av 80-talet. Då bemödade sig fastighetsskötaren hit. Han vred lite på termostaten, tryckte in en knapp och sa att den kommer fungera bra nu. Han påpekade även att lampan i frysen var trasig. Jag sa att det var bra för annars hade jag väl fått ännu högre elräkning. När jag sa till dem att de fick byta ut det gamla åbäket så svarade han att nyare kylskåp drar mer el(!!!!!). Dessutom tillade han “att de bytte inte ut vitvaror” på det sättet. Vad som nu menades med det…

Väntar alltså med spänning på att mitt bröd skall förvandlas till en hög med frost. Sen ska jag plocka upp telefonen och ringa ett samtal. Vägrar de medgörlighet får jag väl helt enkelt hota med att betala in hyran till hyresnämnden istället.
Annars kan jag ju alltid tippa ut grunkan genom fönstret. Då behöver de inte byta ut det. Då räcker det med att de ger mig en ny kyl och frys.

Man får inte vara dum brukar det heta. Skulle hellre vilja uttrycka det så här: Man får vara som man är, när man inte blev som man skulle…

Och med de visa orden klämtar klockan vidare och nya fantastiska äventyr ligger bakom kröka. Ty, nästa gång kanske jag berättar om strukturen i min disktrasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *