En riktig sköjarfredag och en riktig trashsöndag.

(Trodde detta inlägg publicerades igår när jag tryckte på knappen Publicera. Tydligen inte gör ett nytt försök)
Gick alltså färdigt min andra vecka på utbildningen. Imorn börjar vecka tre. Så här med viss söndagsångest vacklar jag ibland till i tron med fan jag tror att jag håller på med, men jag kör på och tänker att det kommer bli bra ändå.
Har även gått upp tjugo i sju tre dagar i rad. Första dagen var det okej, andra dagen var det för jävligt och tredje dagen var det för jävligast. Vi hade ett prov eller test på verktygslära. Hade 26,5 av 28 möjliga. Blev mycket stolt över mig själv, men presentkortet på öl för 500:- uteblev. Hade det funnits ett så hade det ju självklart suttit i min hand.
Förutom att ha gått upp tidigt har denna vecka slagit alla rekord inom mjuk start. I Måndags gick vi hem halv två. I tisdags halv tolv och Onsdags klockan elva. I Torsdags hade vi hemstudier och idag började vi klockan nio och gick hem kvart i elva.
Trror det kan bli andra bullar och ballar nästa vecka.

Träffade en gammel kompis i Fredags som numera bor i Berlin som var här och hälsade på. Syftet var att träffas och dricka öl. En uppgift vi utförde noggrant och klarade galant. När en gemensam vän till oss (som heter Olle) fick höra på eftermiddagen att jag skulle träffa Daniel (som han heter) hoppade han in i bilen och körde i vrålfart från Hjo till Göteborg för att joina.
Efter ett gäng öl och ett par gammeldansk var så började kvällen mer likna ett kosläpp på en äng för två snubbar som inte är ute så ofta längre. Det var svårt till och med för mig att hålla takt med vansinnet. Då förstår ni ju själva.
Efter en helkväll som slutade på Puster var jag tvungen att lämna in. Klockan var väl strax efter två. Tog en taxi hem. Olle som skulle sova hos mig knackade på min dörr klockan halv fem. Han la sig i soffan och snackade på om nåt jag inte kom ihåg. Han somnade mitt i en mening och satte genast igång att snarka med ljud som sprängde ljudvallen. Summerar man hela kvällen så var den med andra ord en väldigt lyckad afton.

Tog en promenad idag. Har druckit en öl och pluggat frågor angående hur man kan tackla krångliga situationer som kan uppstå med hyresgäster. Sitter naturligtvis i Vasastan och dricker denna öl. Där brukar ju studenterna hänga. I wanna blend in. Studenter måste vara den kategori av människor som mest av alla dricker bärs på okristliga tider och dagar, förutom alkoholister då…

Under den lilla stund jag satt där hälsade tre stycken olika människor som jag aldrig har sett på mig. Är det någon jävla Hejsan-Söndag idag eller? Den första gick förbi med en rengöringsflaska och en fönsterskrapa och sa God Bless You. Finns nog ingen trio av ord som tråkar ut mig så mycket. Nästa kom på en elspark och vrålade hallå och körde slalom ner för gatan. Den tredje sa hallå som vi hade känt varann ett halvt liv och frågade sen om det var gott med öl.
Den där Söndagen som kändes väldigt harmonisk gav för varje stund som begav sig ett allt mer labilt intryck.
På väg till den där krogen såg jag även ett par som bråkade i en bil. Trots att alla fönster var uppvevade hördes det väl ut på gatan. Hon satt och bankade i ratten och gapade och grät medan killen satt bredvid och upptryckt mot dörren som om han var rädd för att åka på en riktig knötanäve på truta.
På väg från krogen såg jag en kvinna som verkligen pratade allvar med ett par duvor. Hon hytte med näven och pekade med alla fingrar åt dem så de verkligen skulle förstå. En annan gubbe i en skitig täckjacka höll sig krampaktigt fast i en lyktstolpe för att inte falla. När jag stod och väntade på bussen hem trillade det ut fem pundare som kanske var i 30-åldern. De var så vita och transparanta i köttet så man kunde sett rakt genom dem om solen hade legat på.
När jag klev av bussen och promenerade mot Willys hade jag ett stökigt par bakom min rygg som pratade om en “speciell port”. Eller han snarare, som var spattig i hela kroppen och gick fem meter framför henne som vinglade som en klase bananer i stormen. Han ropade med sladdrig stämma ut var han trodde den låg. Jag stannade och lät dem passera mig och min rygg. Började känna mig ängslig. De vek runt hörnet och när jag gick förbi dem igen stod de och gestikulerade utanför porten till en trappuppgång. Slutligen när jag nästan var framme vid Willys hängde affärens tiggare vid en bänk med två kompisar. De gapade på varann och drack folköl som det var deras största hobby.

När jag tänkte på att majoriteten av dessa ofasade människor bor någonstans blev jag ännu mer ängslig. I egenskap av fastighetsvärd tänkte jag alltså detta. Och att det är jag som plingar på deras dörr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *